· Képek: Pixabay, SYL · 2019. február 11. 10

Új magyar fejlesztés a közlekedőkért

Zsebben a biztonság

SYL, azaz Save Your Life - ezt a nevet viseli a magyar fejlesztő, Kolarovszki Zoltán vadonatúj alkalmazása, mely különösen hasznos lehet az extrém sportot űzőknek, valamint a bringásoknak és motorosoknak.
A legtöbb fiatal autóban - sőt már néhány motorkerékpáron is - megtalálható az automatikus riasztórendszer, mely értesíti a mentőket, ha a vezető balesetet szenved, és önállóan képtelen a telefonálásra. Addig is, míg tömegesen elterjed a szó szerint életmentő szerkezet, lehetőségünk van bármelyik okostelefonnal kiváltani a gyári felszerelést, köszönhetően Kolarovszki Zoltánnak, aki iOS-re és Androidra is elérhető applikációval járult hozzá az autósok, motorosok biztonságához.
{{articleGallery[20994].caption}}
Természetesen a telefon gyorsulásmérőjén, illetve annak adatain alapszik a rendszer, mely becsapódás után üzenetet küld a meghatározott telefonszámokra, valamint a 112-re. A rövid szöveg tartalmazza a telefonszámot és az ütközés szinte méter pontosságú helyszínét, így akkor is megtalálják a segítők a bajba jutott motorost, ha az képtelen a telefonálásra. Persze arra is gondoltak, ha az ütközés vagy elcsúszás nem jár komoly sérüléssel - ez esetben maga a sofőr állíthatja le a riasztást.