· 2020. január 24. 1

Számadó Máté idei tervei

Folytatódik a sikerszéria?

Máté a Supersport 300-as mezőnyben vitézkedik, és valószínűleg több ellenfelét meglepte tavalyi teljesítményével, hiszen számtalan győzelmet és dobogós helyet gyűjtött be a hazai, valamint a nemzetközi sorozatokban.
Annak dacára lett meg a cím, hogy nem indult igazán jól számára a 2019-es esztendő. Év elején még úgy tűnt, nem tudnak annyi forrást szerezni, ami elég egy egész szezon teljesítéséhez.

Számadó Máté nagy tervekkel készül 2020-ra

Amikor már látszott, hogy mégis összeáll a kiöltségvetés, a csapat úgy döntött, Máté az Országos Bajnokság (OB) mellett nemzetközi porondon, az Alpok-Adria Bajnokságon és az azon belül szervezett, az SSP300-as osztály Európa-bajnokságának tekinthető Európa Kupán (EK) is küzd majd a pontokért. Talán ő maga sem gondolta volna, hogy ilyen szenzációsan alakul az év, amiben része volt a 2018-as fejlesztésű, két éve még vb-sorozatokban vitézkedő KTM-nek is.
{{articleGallery[24424].caption}}
Az OB első futama a Pannonia-Ringen zajlott, az ifjú titán nagy fölénnyel megnyerte a versenyt. Az Alpok-Adria Bajnokság slovakiaringi megmérettetése is igazán parádésra sikeredett, merthogy annak ellenére bezsebelte az EK-győzelmet és további két kupát, hogy sosem versenyzett még ekkora, 27 fős mezőnyben. A Hungaroringen már az ellenfelek is tudták, hogy számolniuk kell a szélvészgyors tinédzserrel, aki a várakozásoknak megfelelően elsőként szakította át a célszalagot úgy, hogy több mint fél kört vert a második helyezettre. Majd következett Assen, az EK második futama. Ide úgy érkezett meg Máté, hogy a pálya vonalvezetését mindössze Xbox-játékkal mérte fel. Az IDM-es és vb-s versenyzőkkel teletűzdelt mezőnyben roppant ügyesen, az egész hétvégén folyamatosan fejlődve motorozott, s egy EK-s dobogós eredménnyel távozott Hollandiából.
{{articleGallery[24427].caption}}
Az egyre magabiztosabb magyar fiatalember az évad további hazai és nemzetközi futamain is remekül terelgette a nagyszerűen muzsikáló KTM-et, s az utolsó, mosti viadalig versenyben volt az Alpok-Adria Bajnokság és az EK trófeájáért is. Előbbit ugyan nem sikerült megszereznie, de a második hely is a csapat várakozásain felüli eredmény, mi több az EK-elsőség és a hazai bajnoki serleg is az övé lett.
Máté most nagy elánnal készül a 2020-as évre, s jó hír, hogy három olasz alakulat is érdeklődik iránta. Bízunk benne, hogy az anyagiakon nem múlik, és egy újabb tehetséges magyar pilóta mutathatja meg a világnak, hogy mire képes. Kövessétek Mátét a Facebookon, és szurkoljunk együtt a sikeréért!