· Képek: Red Bull KTM · 2017. december 5. 1

A Red Bull KTM leigazolta a világklasszist

Taddy Blazusiak visszatér!

Mostantól nem aludhatnak nyugodtan az endurós szakág pilótái, ugyanis az ötszörös Red Bull Hare Scramble győztes és hatszoros SuperEnduro világbajnok újra rajthoz áll a versenyeken.
Örömteli hírt közölt a Red Bull KTM gyári versenyistálló, mely szerint a népszerű Teddy Blazusiak nemrégiben egy éves szerződést írt alá velük. Ennek értelmében a lengyel sztárt sok izgalmas futamon láthatjuk majd 2018-ban, közöttük több endurós megmérettetésen. Visszatérő debütálása december 9-én, a SuperEnduro széria nyitóeseményén lesz, Krakkóban láthatjuk majd újra egy KTM 350 EXC-F nyergében.
Taddy, aki pontosan egy éve, 2016 decemberében jelentette be, hogy visszavonul a teljes munkaidős versenyzéstől, idén is szoros kapcsolatban állt a gárdával, hiszen segítette a pilóták felkészülését, tesztelési és fejlesztési feladatokban is részt vett, s a médiában is képviselte a céget.
{{articleGallery[16727].caption}}
- Mikor múlt télen felhagytam a karrieremmel, nem gondoltam volna, hogy valaha újra nyeregbe pattanok. Egyszerűen kiégtem, ami nem is csoda, hisz' a profi versenyzés nagyon nehéz, s én vagy tíz éve meg sem álltam. Aztán két hónappal azt követően már újra motoroztam, és nagyon élveztem! A „nyugalmazásom” egy kicsit rövidnek tűnhetett, ám 2018-as idénnyel egy egészen új fejezet kezdődik a karrieremben. Az igazi ok, ami miatt úgy döntöttem, belevágok, az az enduró-széria után következő kihívások egész sora, melyeket már alig várok – nyilatkozta Blazusiak.