· 2019. augusztus 22. 47

Tízezren akadtak fenn a TISPOL-akcióban

Kritikus tömeg

Új rekord született a múltheti razzia során: kis híján tízezer gyorshajtót fogtak, annak dacára, hogy égen-földön hirdették az akciót.
Az egyhetes „Speed” akcióban idén 9778 közlekedőt értek gyorshajtáson, ami messze meghaladja az előző évek átlagát. Igaz, ebből jelentős számú volt a kisebb kihágás, amit helyszínen bírságoltak - 2019-ben 2482 ilyen esetet rögzítettek.
{{articleGallery[22869].caption}}
Több helyen olvashattuk, hogy sokkal több volt idén a szabálytalankodó, ám ha jobban megnézzük a számokat, akkor kiderül, hogy erősen sántít ez az összehasonlítás. A korábbi években ugyanis csak két-három napon át tartott a razzia, míg most egész héten kint voltak a traffipaxok. Ezért aztán nem is csoda, hogy 2016-ban csak 4323-an kaptak csekket, 2017-ben pedig 5809-en, vagyis időarányosan most volt a legkevesebb gyorshajtó az utakon.

Máris itt a következő razzia

A soron következő TISPOL-akció szeptember 20-án kezdődik, és a „Focus on the Road” („Figyelj az útra!”) nevet viseli. Ebből már sejthető, hogy nem a sebességtúllépéseket, hanem a figyelemelvonó tényezőket (pl. mobiltelefon használata) ellenőrzik majd az egyenruhások, hogy minél kevesebb hanyagságból, figyelmetlenségből bekövetkezett baleset legyen az utakon.