· Képek: MCN · 2019. február 8. 36

Már tesztelik a Daytona 765-öt

Legyél Te is Moto2-pilóta!

Várható volt, hogy a Triumph piacra dobja a MotoGP-hétvégéken látott gép „mását”, az mégis meglepetés, hogy az új szupersportmotor már közúti tesztjeit futja.
Elsőként az MCN számolt be róla, hogy elcsípték a várva-várt Daytona 765-öt, egyben megerősítette, hogy a sikermodell idei visszatérése több egyszerű pletykánál. Pár nappal ezelőtt Spanyolországban bukkant fel az új háromhengeres, pedig bő egy éve még határozottan tagadták a Triumph mérnökei, hogy ilyen modellen dolgoznának. - Jelenleg nem fejlesztünk új Daytonát, de ha valóban lesz rá kereslet, akkor természetesen piacra dobjuk a motort. Tegyük hozzá, az is egyértelmű, hogy ostobaság lenne kihagyni ezt a ziccert, ha már belefogtunk a Moto2-projektbe - nyilatkozták 2017 utolsó napjaiban.
{{articleGallery[20982].caption}}
A pletykák szerint egy hibrid erőforrás dolgozik majd a Daytonában, nevezetesen a Triple háromhengeresét fejlesztik tovább a Moto2-motorban feltűnt megoldásokkal, mint például a hegyesebb profilú vezérműtengelyek és az átdolgozott, könnyebb forgó-mozgó alkatrészek. Természetesen a „körítés” is az új, nagyobb teljesítményű hajműhöz illő, beleértve a minden paraméterében állítható NIX30 teleszkóppárt, valamint napjaink legjobb minőségű Brembo nyergét, a csak pár exkluzív gépen látott Stylemát.