· 2018. január 10. 29

Forradalmi sebességmérőt tesztel a rendőrség

Traffipax a zsebben

A korábbi eszközöknél kisebb, hatékonyabb sebességmérővel kísérleteznek a brit zsaruk. A TruSpeed Se névre keresztelt traffipax simán elfér az egyenruhások tenyerében, és még olcsó is.
A 2017-ben megjelent készülék legfőbb erénye, hogy telepítés és előkészítés nélkül, gyakorlatilag bárhol, bármikor bevethető, és szállításához nincs szükség járműre, hiszen egyszerűen zsebre vágható.
Akció közben a TruSpeed Se
A távcsőre hasonlító szerkezet 13 x 11 x 5 centi méretű, ami komoly előrelépés a nagy és súlyos elődökkel szemben. Használata sem különösebben bonyolult: a beépített lézerirányzékkal könnyen becélozható a kiszemelt jármű, s alig egy másodperccel a fókuszálás után már meg is jelenik a kijelzőn annak pillanatnyi sebessége.
{{articleGallery[16976].caption}}
A bizonyítás is gyorsabb, egyszerűbb, mint a telepített eszközökkel - a megállított autósnak vagy motorosnak azonnal meg tudják mutatni a sebességadatot is tartalmazó felvételt. Az már tényleg csak ráadás, hogy a TruSpeed legújabb változatai még olcsók is, a brit zsaruknak - átszámítva - 580 ezer forintot kell leszurkolni értük, ha a tesztelés végén szeretnék megvásárolni az új traffipaxokat.