· Képek: Continental · 2019. augusztus 18. 2

Két év múlva indul a termelés

Új Conti-gyár nyílik Rayongban

Egy 26 millió eurós beruházás keretében megvalósuló gyár alapkövét tette le júliusban a Continental. Az új rayongi üzemet a már meglévő, autóabroncsokat előállító központ tőszomszédságában húzzák fel.
Az elkövetkező évek során több mint 8 milliárd forintnak megfelelő eurót fektet be a Continental a thaiföldi gyáregységbe.

Két év múlva indul a termelés Thaiföldön

Az új helyszínen 2021-ben kezdik el a munkát, az első időszakban kizárólag radiálabroncsokat készítenek majd Rayongban, a későbbiekben ugyanakkor diagonál szerkezetű típusokat is előállítanak a Conti új üzemében. A modern robotokkal felszerelt gyárban körülbelül száz munkahely jön létre.
Tesztgyőzelmek egész sora
Az utóbbi időszakban több új motorkerékpár-abronccsal jelentkezett a Continental. Az endurók részére fejlesztett ContiTrailAttack 3 ráadásul megnyerte a rangos Motorrad gumitesztjét, ahol jól ismert versenytársakat utasított maga mögé, elsősorban remek nedvesfutási tulajdonságainak köszönhetően. Korábban az új ContiRoadAttack 3 is hasonlóan magabiztos diadalt aratott, amikor hat sporttúraabroncsot - a Michelin Road 5-öt, a Metzeler Roadtec 01-et, a Bridgestone T31-et, a Pirelli Angel GT-t, valamint a Dunlop Roadsmart III-at - utasított maga mögé.
{{articleGallery[22852].caption}}
A PS magazin tesztjén vitézkedett a szintén új ContiSportAttack 3, a sportmotorokhoz kifejlesztett modell rokonához hasonlóan brillírozott a nedves aszfalton. Nemrégiben mutatták be az általános felhasználási célú robogógumit, a ContiScootot, amelynél a futófelület a ContiRoadAttack 3 modelltől származik, nem véletlen, hogy az elvégzett független próbák alapján ez a papucs a robogókategória legjobb vízenfutási tulajdonságaival büszkélkedhet.
Az új üzemet a személygépkocsi-abroncs gyár közvetlen közelében építik fel, ami szintén a közelmúlt beruházása. A motorgumik iránti érdeklődés egyébként folyamatosan nő Ázsiában, Dél-Amerikában, az Egyesült-Államokban és Európában, ami nem is csoda a folyamatosan bővülő motorpiac mellett, s ezért is elengedhetetlen a gyártókapacitás bővítése.
{{articleGallery[22843].caption}}
Martin Burdorf, a Continental Reifen Deutschland GmbH motorkerékpár-gumiabroncsok értékesítési és marketing vezetője a bővítés kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Rayongban felépülő gyárban a feltörekvő piacok kiszolgálására rendezkednek be. Hozzátette, a németországi Korbachban pedig továbbra is a prémium gumiabroncsok fejlesztésére és gyártására koncentrálnak, és az itteni üzem kapacitását is növelik a közeljövőben.