– Kívülről szakasztott úgy fest az új NIU NQi GTs, mint elődei – áll a cég közleményében –, mivel a modellfrissítésnek ezúttal az volt a célja, hogy apró, de annál fontosabb változtatásokkal növeljék a robogó használati értékét. Magát a márkát aligha kell bemutatni a motorosoknak, hiszen a tisztán elektromos motorokat forgalmazó vállalatok közül elsőként került be a világ tíz legnagyobb gyártója közé, piacvezető lett Európában, és az sem mellékes, hogy a cég csúcsmodellje szolid megjelenése dacára 110 km/óra feletti csúcssebességgel büszkélkedhet.

uj-niu-robogok-2024
Hosszabb szárakat kaptak a visszapillantók, így a magasabb pilóták sem takarják ki karjukkal a mögöttes forgalom képét 

Fontos újítás a nemrég bemutatott, továbbfejlesztett NQi kapcsán, hogy a Sport néven futó segédmotoros változat immáron mattkék fényezéssel is elérhető lesz, mely – az L1e-B besorolás révén – már 14 éves kortól, AM-es jogsival vagy B-s vezetői engedéllyel is vezethető. Az erősebb, 80 km/órás végsebességű kivitel (NQI GTs) A1-es, tehát A1 vagy A1B jogosítvány szükséges hozzá, és az sem mellékes, hogy megvásárolható hagyományos (60 V/26 Ah) és növelt hatótávú (60 V/35 Ah) kivitelben, sőt elérhető egy- és kétakkumulátoros verzió is.

Talán a legfontosabb módosítás, hogy a dupla akkumulátoros NIU-ban immáron mindkét telep a lábdeszka alatt bújik meg, így nem vesz el helyet az ülés alatti csomagtérből, és ezzel alacsonyabbra került a motor súlypontja is

A fejlesztők kiemelték, hogy puhább anyagkeverékű abroncsot szerelnek az új NIU-kra, melyek így még magabiztosabban terelgethetőek csúszós, nedves aszfalton, és az is lényeges változás, hogy a korábbi USB-A mellett USB-C csatlakozóval is felszerelték a motort.

uj-niu-robogok-2024

Emellett megújult a műszeregység is, sőt – a kétaksis változaton – a NIU gyári alkalmazása segítségével személyre szabható a kijelző színe, grafikája is. Végül pedig kiemelték, hogy új V36 ECU került a motorokba, mely a beépített SIM-kártyának köszönhetően távolról is pontos adatokat küld a tulajdonosnak, beleértve a robogó helyzetét, töltöttségét stb. Ez utóbbi azért is lényeges, mert lopásgátlóként, egyszersmind nyomkövetőként szolgál, és ennek segítségével akadtak nyomára az egyik Budapesten ellopott NIU-nak is.