· 2017. szeptember 11. 10

A Doctor kihagyja a spanyol hétvégét is

Megvan Rossi utódja

A Yamaha MotoGP csapata a Superbike-mezőnyből szerződtet pilótát a sérült Valentino Rossi helyére. Ezzel egyben az is eldőlt, hogy a Doctor legalább két-három futamot kihagyni kényszerül az idényből.
Ma kora délután hivatalosan is bejelentették, hogy a Yamaha superbike-pilótája, Michael van der Mark lesz Maverick Vinales csapattársa a következő hetekben. A holland pilóta megbízatása - egyelőre - a soron következő, aragoni hétvégére szól.
{{articleGallery[15494].caption}}
Helyzetét nehezíti, hogy gyakorlatilag nincs semmilyen tapasztalata a rábízott YZR-M1-gyel, ugyanakkor mellette szól, hogy több kategóriában is bizonyított már. Indult 125-ös és Moto2-es GP-futamon, versenyzett Supersport, illetve Superbike világbajnoki mezőnyben, s nem mellesleg háromszor nyert a Suzukai 8 órás viadalon.
- Nagyon izgatott vagyok, hogy én vezethetem Rossi motorját a soron következő versenyhétvégén. Még soha nem mentem az YZR-M1-gyel, de hálás vagyok a Yamahának, hogy bizalmat szavazott nekem. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok és nagy élmény lesz - nyilatkozta a 24 éves holland pilóta.