· 2020. október 29. 46

Egy munkanap a Vérlovagok szemszögéből

Életmentő motorosok

Mintha csak felvételi követelmény lenne náluk: csupa ismerős arc tekint ránk a Vérlovagok, azaz motoros vérszállítók videójából. Látványos felvételük a közlekedés alapvető gondjaira is rávilágít.
Az ország több tájegységébe szállítanak életmentő vérkészítményeket az ötfős csapat tagjai, akik mind tapasztalt motorosok.
{{articleGallery[27596].caption}}
Akad közöttük zenész (Erdélyi Krisztián - Ossian), színész (Buch Tibor) és motoros oktató is (Sárvári Zsolt „Mackó)”, ám közös pontjuk, hogy mindannyian arra áldoznak hetente egy-egy napot, hogy ha kell, akár Nyíregyházáig motorozzanak az életmentő csomagokkal.

Bemutatkoznak a Vérlovagok

Kezdésnek nézzétek meg kisfilmjüket, amiben elmesélik, ki hogyan került a csapatba, és miért döntött úgy, hogy szerepet vállal a betegek megmentésében:
Természetesen ingyen, szabadidejüket feláldozva segítik a motorosok az OMSZ munkáját
A csapat legújabb videója igencsak tanulságosra sikerült, ugyanis a háromnegyed órás veszprémi vonulást örökítették meg, amiben több hezitáló, rossz döntések sorát hozó autóssal futott össze a megkülönböztető jelzést használó motoros:
Így kell ezt, köszönöm! Emberek, sokan nézzétek meg a videót, és tanuljatok, hogy miként kell elengedni a szirénázó motort! - üzeni Mackó. Rajtunk ne múljon, szívesen megosztjuk a felvételt, mert tényleg sokat tanulhatnak belőle a sofőrök
Lám, az autósok többsége előzékeny, időben és egyértelműen jelzi, hogy elengedi a fontos munkát végző motorost, de a felvételen 7:50-nél utolért hondás igencsak kilóg a szabálykövető és jól reagáló sofőrök tömegéből. Nézni is rossz, hogy miként vág be a tőle centikre haladó, szirénázó motor elé, ami duplán káros: egyrészt veszélyezteti, sőt majdnem fellöki őt, plusz hátráltatja, ami miatt később ér az életmentő vérkészítmény a kórházba.