· Képek: Police.hu · 2019. október 8. 3

Újabb tréninget tartottak a tolnai zsaruk

Sosem késő gyakorolni

A cudar időjárás sem tántorította el az ország távoli pontjairól is idesereglett motorosokat, hogy részt vegyenek a képzésen. Úgy tűnik, hogy rendszeresek lesznek az ingyenes tréningek Tolna megyében.
Igazán szép példája az összefogásnak, hogy a We Love Szekszárd - Motoros Baráti Kör, Megyeri Zsolt rendőr alezredes és Bús Zsolt motoros oktató augusztusban megállapodott a helyi és környékbeli motorosok ingyenes továbbképzéséről. Azért szervezték meg az oktatást, mert a nyár utolsó heteiben kifejezetten sok motorbaleset történt a megye útjain.
A hétvégi tréning összefogalalója
Ennek eredményeként múlt hétvégén a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának motorosjárőre, Herbert Tamás rendőr főtörzsőrmester és Jankovits Ervin rendőr zászlós, valamint Bús Zsolt a TIR – SULI Autósiskola Kft. motoros szakoktatója vezetéstechnikai tréninget tartott a szekszárdi We Love Szekszárd - Motoros Baráti Kör
{{articleGallery[23434].caption}}
Mellettük Sebestyén János és Hollendus Péter is jelen volt, ők beszéltek az elsősegélynyújtás fontosabb fogásairól, és kifejezetten a motorbalesetekre jellemző teendőket gyakorolhattak a résztvevők. Eközben a pályán szakoktatók segítették, tanácsokkal támogatták a motorosokat, körről-körre javítva a rossz beidegződéseken, mozdulatokon.
{{articleGallery[23431].caption}}
Gyakori panasz, hogy az ingyenes tréning messze van, esetleg hétköznapra esik, ám a szekszárdi példa bizonyítja, hogy ez tényleg csak kifogás: a hétvégén nem volt éppen motorozásra csábító idő, mégis Pécsről, sőt Mosonmagyaróvárról is érkeztek motorosok képzésre.