· Képek: MotoGP, RedBull · 2019. november 14. 12

Visszavonul Jorge Lorenzo

Kerekesszék helyett

Noha a különleges, Ezpelatával közös sajtótájékoztató csak háromkor kezdődik, olasz és spanyol lapok máris tényként kezelik, hogy Valenciában lép pályára utoljára Jorge Lorenzo. Azt is elárulták, hogy miért.
Az idei mélyrepülés után kicsit sem meglepő, hogy szögre akasztja a sisakot Jorge Lorenzo, de arról viszonylag keveset tudtunk, hogy mi áll a gyenge szereplés hátterében. A mai sajtótájékoztató bejelentése előtt máris megindultak a találgatások, és többen megerősítették, hogy az asseni szabadedzésen elszenvedett sérülés volt az utolsó csepp a pohárban. Akkor olyan extrém terhelést kapott a spanyol világbajnok gerince, hogy orvosai szerint egy következő, hasonló erejű esés tolószékbe kényszerítheti Lorenzót. Ha így nézzük, máris érthető, hogy miért motorozott olyan visszafogottan az utóbbi hónapokban.
Valószínűleg itt tört derékba Lorenzo pályafutása...
Természetesen az a legfontosabb kérdés, hogy ki váltja a világbajnokot a HRC-nél. Zarco a tavalyi - és már akkor sem naprakész - Hondával simán beverekedte magát a top 10-be, és csak azért nem ért el jobb eredményt, mert Mir kilökte őt, szóval kézenfekvő megoldás lenne a franciát elcsábítani Maruqez szárnysegédjének.
{{articleGallery[23933].caption}}
Valószínűleg ugyanez a legfontosabb negatívum is a Honda-szerződéssel kapcsolatban, hiszen Zarco első számú versenyzőnek ment a KTM-hez, itt viszont egyértelműen másodhegedűs lenne a spanyol mellett. Akárhogy is, fél óra múlva kezdődik a rendhagyó sajtótájékoztató, ahol kiderül, visszavonul-e Lorenzo, s ha igen, akkor hamarosan arra is fény derül, hogy ki váltja őt a HRC-nél.

Frissítve: Miként arra számítottunk, valóban ez lesz Lorenzo utolsó futama a világbajnokságon. - Egy pilóta pályafutásának négy igazán emlékezetes pillanata: első vb-futam, első győzelem, első vb-cím és persze a visszavonulás. Nekem ez utóbbi most jött el - jelentette be Lorenzo a ma délutáni sajtótájékoztatón.