· 2018. július 10. 65

Életét veszítette William Dunlop

Fekete hétvége Írországban

A Skerries 100-on szenvedett halálos balesetet az országúti versenyzés egyik ikonja. Ő a legendás família harmadik tagja, aki ilyen módon távozott közülünk.
A Dunlop név az elmúlt évtizedekben összeforrt az utcai versenyzéssel, a híres család tagjai számtalanszor letették névjegyüket a műfajban. William 12 éve erősíti az orosz rulettnek beillő viadalok mezőnyét, ezalatt kilencszer állt dobogóra a Man TT-n, ezen felül Ulster Grand Prix- és North West 200-futamgyőzelmek fűződnek a nevéhez, összesen 108-szor nyert utcai versenyt. Pályafutása során többször bukott, de mindig felépült sérüléseiből, mindeddig… A sors fintora, hogy nemrégiben ugyancsak balesetet szenvedett, ami miatt kihagyta az idei Man TT-t, s a kis szünet után a Dublintól harminc kilométerre rendezett Skerries 100-on állt először rajthoz. A pilóta a szombati edzésen esett motorjával, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy valószínűleg azonnal szörnyethalt, a rendkívül gyorsan kiérkező mentők sem tudtak segíteni rajta.
{{articleGallery[18705].caption}}
William két rokonához csatlakozott odafent, nagybátyja, a 26-szoros TT-győztes Joey Dunlop 2000-ben, Észtországban vesztette életét, miközben a nyolcadliteresek géposztályában húzta a gázt, apja, Robert Dunlop pedig 2008-ban, a North West 200 szabadedzésén bukott – ez utóbbinál William és testvére, Michael is jelen volt.