· 2020. január 24. 4

A Honda dominált az első tesztnapon

Újra az élen

Végre pályára léptek a WSBK-pilóták az idei első, jerezi teszten, ahol rögtön az új Honda CBR1000RR-R SP volt a leggyorsabb. Bizakodhat a japán gyártó, de szárazon továbbra is Rea a legesélyesebb.
Hideg, esős idő köszöntötte a pilótákat a spanyol teszt első napján, így a szerdai gyakorláson csak homályos képet kaphattunk arról, melyik versenyző és melyik motor lehet az év meglepetése. Mindenesetre az komoly fegyvertény, hogy a sorozathoz csak most csatlakozó, 2019 őszén bemutatkozott Honda CBR1000RR-R SP Haslammel a nyergében rögtön behúzta a legjobb köridőt a kimondottan nedves, vizes pályán.

Honda és Haslam az élen

- Itt akár négy-öt ember is esélyes lehet a vb-címre - nyilatkozta Rea, miután szerdán öt különböző (!) márka végzett az első hét helyen Haslam, van der Mark, Gerloff, Redding, Baz, Sykes, Lowes sorrendben.
{{articleGallery[24437].caption}}
Másnap is esős, barátságtalan idő uralkodott a pálya környékén, ám délután kezdett felszáradni az aszfalt, ami a köridőkön is meglátszott. Egyből 10-12 másodpercet gyorsultak a motorosok, és miként megszokhattuk, most is Rea ugrott az élre 1:40.983-mal. Brutális tempóelőnyét jellemzi, hogy a mögötte sorakozó Razgatlioglu, Redding, Lowes és van der Mark 40-50 kört töltött kint, mégsem tudta lenyomni a világbajnokot, míg Rea egy laza 19 körös etappal biztosította be elsőségét. Két nap múlva Portimaóban folytatódik a tesztelés, majd február 28-án Ausztráliában megkezdődik a 2020-as világbajnoki szezon.