· 2018. március 13. 4

Közeleg az X-Trial-vb budapesti zárófordulója

Szemben a fizikával

Március 29-én Budapest ad otthont a FIM X-Trial világbajnokság zárófutamának, mely idén különösen nagy jelentőségű összecsapás lesz. A favorit, Toni Bou korábbi sérülése miatt nálunk dőlhet el a vb-cím sorsa.
Látványos csatákra számíthatnak a Papp László Budapest Sportarénába látogató motorosok, ahol a sportág legjobbjai, Adam Raga, Benoit Bincaz és természetesen Toni Bou küzd majd a triálosok trófeájáért. Más szakágakkal ellentétben itt az egész pálya, az összes akadály belátható, így a közönség nem marad le egyetlen akcióról, ugratásról sem, s ezekből nem is lesz hiány - íme, ilyen bravúros trükkökre készülhetnek az X-Trial nézői:
A spanyol versenyhétvége összefoglalója
A világ legjobb triálosai versenyenként három fordulóban mérkőznek meg egymással. A selejtezőben egy hat szakaszból álló pályát kell letudniuk, s a kilenc induló közül csak fél tucat motoros jut tovább a második fordulóba. Ekkor két csoportra osztják a társaságot, majd a a nevezőknek ismét teljesíteni kell a hat szakaszt, hogy kiderüljön, melyik két pilóta küzdhet egymással a döntőben.

Budapesten kerül korona az idei bajnokra

Természetesen az a versenyző zsebelheti be a győztesnek járó húsz pontot, és állhat a dobogó tetejére, aki a rövidebb idő alatt, illetve a kevesebb hibával jut el a pálya végéig.
Toni Bou személyesen üzent a magyar rajongóknak
Kivételes helyzetben van a magyar főváros, ugyanis ez lesz a nyolcállomásos világbajnokság utolsó fordulója, azaz itt dől el, hogy 2018-ban is Toni Boúhoz kerül a trófea, vagy a jelenleg sérülésével küzdő spanyolt megelőzi-e honfitársa, Adam Raga. A budapesti versenyhétvégéről a TrialBudapest.com oldalon olvashatsz további részleteket, illetve ugyanitt megvásárolhatod a jegyed - ülőhelyek már 3-4000 forintos áron elérhetők a rendezvényre.