Az utóbbi hónapokban kipróbálhattuk a Yamaha sportos A2-esét, a virgonc MT-03-at, valamint a modellfrissítés nyomán sokkal nyomatékosabbá vált MT-09-et is, s már akkor feltűnt, hogy a család legnagyobb tagja változatlan formában folytatta karrierjét – az MT-10 kimaradt a 2020-2021-es fejlesztésekből.

Nyomatékosabb lesz a 2022-es Yamaha MT-10

Így aztán nem meglepő, hogy a kiszivárgott hírek szerint még idén ősszel jön a literes új változata is, ami az európai jóváhagyási engedélyekből derült ki. Az ott szereplő adatok szerint 4-5 lóerővel és 1-2 Nm-rel izmosabbá vált az MT, mi több, formaterve is változott.

yamaha-mt10-2022-bemutato
Az átalakított idomzat és a nagyobb teljesítmény révén 253 km/órára nő az MT végsebessége, bár egy csupaszmotoron aligha ez a legfontosabb adat...

Úgy öt centivel lett magasabb a modell, mint elődje volt, és extrém rövid tengelytávját is megnyújtották kissé, igaz, az adatok alapján így is csak 1404 mm lesz, ami szokatlanul csekély érték a literes kategóriában. A változások nyomán nő a tömeg is, várhatóan 212 és 214 kiló között mérlegelnek majd az egyes modellváltozatok.

yamaha-mt10-2022-bemutato
Mivel változnak a méretek, jó eséllyel az MT-10 formaterve is igazodik a család többi tagjáéhoz

Mivel a Yamaha ott lesz az idei EICMA-n, valószínűleg november elején, az olasz seregszemlén láthatjuk az újdonságot.