Tavasszal részletesen bemutattuk, hogy miért is különleges a Yamaha idén megjelent terepmotorja, a Ténéré World Raid, most pedig azért került újra rivaldafénybe a típus, mert az Africa Eco Race-en induló példányt kisorsolják a motorosok között, hogy a befolyt összeggel támogassák a kontinens nehéz sorsú lakóit.

yamaha-tenere-arveres
Akár ez a motor is tiéd lehet, sőt esélyed nyílik részt venni a márka kalandmotoros rendezvényén, ahol az Africa Eco Race pilótái tartják a képzéseket

A Yamaha vezetőinek eltökélt célja, hogy minél több egyszerű felépítésű, strapabíró motorral segítsék a Riders for Health alapítványt, emellett pedig létfontosságú kórházi felszereléseket vásároljanak, hogy a szervezet még hatékonyabban végezhesse – szó szerint – életmentő munkáját. Ez legalább százezer eurót emésztene fel, ezért úgy határoztak, hogy a Two Wheels for Life, a Riders for Health brit adománygyűjtő szervezetével karöltve online nyereményjátékot szerveznek, melyhez a Yamaha Motor a következő adományokat ajánlotta fel.

yamaha-tenere-arveres

Egy Yamaha Ténéré World Raid motorkerékpár, ami részt vesz a 2022-es Africa Eco Race-en és mellé részvétel a Yamaha kalandmotoros napján, ahol az Africa Eco Race egyik versenyzője, Alessandro Botturi vagy Pol Tarrés lesz a házgazda. Emellett további négy szerencsés szintén részt vehet a márka kalandmotoros rendezvényén, továbbá a Yamaha ruházati termékeire is lehet „licitálni”. A nyereménysorsolás június 24-én kezdődött és 2022. november 27-ig tart – ha beszállnál, csak kattints ide és segítsd Te is az alapítvány munkáját!