· Képek: Diario digital pamplonaactual · 2020. február 15. 36

Youtube-ra feltöltött felvétel buktatta le a motorosokat

Kétes hírnév...

Örökre megtanulták a spanyol társaság tagjai, hogy nem érdemes a Youtube-on menőzni a felvételekkel - ötmillióba fájt a másfél perces mutatványuk. Persze a magyar Ghostriderek sem jártak jobban...
A fedélzeti kamerák terjedésével mind többen készítenek felvételeket menet közben, amivel nincs is semmi baj. Ahhoz viszont már jó adag naivság kell - hogy mást ne mondjak -, hogy ezt fel is töltse valaki a netre, ahol előbb-utóbb úgyis felfigyelnek rá a zsaruk.

Youtube-ra feltöltött felvétel buktatta le a száguldozókat

A közelmúlt egyik nagy felháborodását kiváltó ügye spanyol motorosokhoz köthető, akik oly sok kihágást követtek el, hogy több mint 14 ezer eurós büntetést szabtak ki rájuk, azaz csaknem ötmilliót kellett becsöngetniük a spanyol államkincstárba. Mindemellett 132 büntetőponttal is honorálták az elképesztő mutatványokat a helyi zsaruk, így jó eséllyel egy ideig nem ülnek nyeregbe a srácok. Tegyük hozzá, még hálásak is lehetnek a bírságért, mert az ehhez hasonló kihágásokat Nagy-Britanniában simán elzárással honorálják...
Maguk a csendőrök osztották meg a felvételt, azt remélve, hogy ez majd kedvét szegi az önjelölt Ghostridereknek. Elmondásuk szerint a motorosok nemcsak jelentősen túllépték a megengedett sebességet a közkedvelt NA1110-es úton, hanem számtalanszor átlépték a záróvonalat, és nem egyszer beláthatatlan kanyarokban is a szembe sávban fordultak a motorokkal:
Másfél perc alatt 14 ezer eurós bírság? Azt hiszem, ez spanyolban is új rekord...
A nyilvánosságra hozatal nem titkolt célja az volt, hogy felhívják a többi közlekedő figyelmét az ilyen durva szabálysértésekre és azok következményeire. Egyébként Magyarországon is történt hasonló eset még 2015-ben, amikor egy debreceni szupermotósokból álló bandát füleltek le a zsaruk egyikük Youtube-ra feltöltött videója alapján. A felvételen - jól azonosítható módon - egykerekeztek, száguldoztak a cívis városban - ezt elégelték meg a yardon, s a sokadik videó után előállították a szereplőket. A 22 és 25 éves motorosok ugyan szabadlábon védekezhettek, de közúti veszélyeztetéssel vádolták meg őket, illetve mindkettőjük jogsiját azonnal bevonták.