· Képek: enduro21.com és DG Design · 2020. január 10. 7

Zsigovits Norbi a riesai viadalon

Újra a döntőben!

Most is az új év első hétvégéjén gyűltek össze a legjobb terepmotorosok, hogy megmérkőzzenek a SuperEnduro-bajnokság németországi fordulóján.
Egyedüli magyarként állt rajthoz Zsigovits Norbert az előzetes várakozásokkal ellentétben igazán technikás pályán, melyen rengeteg kihívással kellett megküzdenie a motorosoknak. Ezúttal is az Európa-kupa szabadedzésével kezdődött a program, és Zsigó gyorsan megtalálta az akadályok ritmusát, egyből könnyedén motorozott.
{{articleGallery[24312].caption}}
- A pályabejárás során nagyon nehéznek ítéltem meg a pályát, viszont az edzésen, motorral már egy élvezetes, kissé fárasztó nyomvonalnak gondoltam - árulta el Norbi a tapasztalatait az első edzés után.

Megvan a második legjobb köridő

A kvalifikáció következett, ahonnan a 45 versenyzőből csupán a nyolc legjobb köridőt produkáló pilóta jut egyenes ágon az esti döntőkre. A magyar versenyzőnek nem lett tökéletes gyors köre, és hajszállal lemaradva a kilencedik időt futotta, így Krakkó után Riesában is az utolsóesély-futamból kellett kiharcolnia a döntőt Zsigónak..
- A Last Chance jól sikerült, elhoztam a startot és stabil köröket tudtam menni. Jól éreztem magam a motoron. Kár hogy nincs Last Chance futamból bajnokság, ott biztosan bajnok lennék, hiszen most is rajt-cél győzelmet szereztem - jegyezte meg viccesen Zsigó.
{{articleGallery[24310].caption}}
Az esti program következett, ahol újra teltház, hatezer néző előtt motoroztak a világ legjobbjai. Norbi futamait gyors tempó, s ebből fakadóan sok-sok esés jellemezte. Az első futamban a második sorból rajtolva, a mezőny végéről indult neki a futamnak, majd a célugrón hatalmasat esett, s a futam hátralévő részében is volt néhány hibája. Muszáj volt kockáztatnia, s tulajdonképpen ez kifizetődött, mert amikor jól ment, a negyedik legjobb köridőt motorozta a mezőnyben, pedig technikai problémák hátráltatták.
{{articleGallery[24321].caption}}
- Az első körben gondok voltak a motorral, nem pörgött ki rendesen ezért rövid lett az ugrásom és átfordultam. A futam többi részén próbáltam felzárkózni, mindösszesen 0,4 másodpercre maradtam le a 8. helyezésről, azonban így is tizedik lettem - összegezte az első összecsapást.
A második futam jobban kezdődött Zsigó számára, tudniillik a negyedik helyen startolt, azonban az egyik akadályon elakadtak az előtte lévő pilóták, és mindebből Norbi jött ki a legrosszabbul, így fél kör lemaradásból indult a mezőny után, majd 12. helyen látta meg a kockás zászlót.
- Pusztán az eredmények alapján, nem sikerült túl jól a hétvége, viszont érzem, hogy sokat fejlődtem az előző verseny óta, ezt megerősíti az is, hogy a második futamban a második legjobb köridőt értem el. Budapesten csak a két forduló pozitívumait kell összetennem és nem lesz gond az eredménnyel – összegzett Norbi a versenyt követően. A németországi forduló részletes edzés- és versenyeredményei a FIM honlapján találhatóak.