Idén – a hagyományokhoz híven – 11. alkalommal kerül megrendezésre a Motoros Búcsú – Kerékpárosok és Motorosok Zarándoklata az Ecséd település mellett található, festőien szép Szentkút-völgyében.


A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány mint kezdeményezője ezen kiemelt eseménynek, s hű partnereink a szervezésben az Ecsédi Motoros Egyesület, a MOTaMOT, valamint a Felvidéki Motoros Barátaink. Továbbá idén is szervezett zarándoklattal csatlakoznak a MotorkerékPálosok közössége.

Az idei rendezvény hivatalos dátuma: 2017.05.19.-20.
Helyszín: Ecséd, Szentkút-völgye Boldogasszony kápolna
A tavalyi 10. jubileumi alkalom jelentős fordulópont volt a szervező szervezetek szempontjából, hiszen kereken tíz éve érkeznek motoros zarándokok eme kicsi kápolnához, hogy lelkileg feltöltődve, áldással kezdjék a motoros szezont. Ezért igyekeztünk az idei évre is szerény, de tartalmas programokat szervezni az ide érkezők megelégedésére.Természetesen idén sem marad el a kihagyhatatlan Ecsédi motoráldás, hivatalos nevén a Szentlaposi kápolna tisztásán tartott Motoros

Motoráldás és véradás

Az alapítvány és a motoros civilszervezetek közös kiemelt eseményének keretében lesznek bemutatók, előadások, és természetesen a hagyománynak megfelelően áldásban részesülnek az érkező motorosok. Továbbá az előző évekhez hasonlóan idén is lehetőség lesz véradásra az érkező véradókamionban, hogy ezzel is erősítsük a motorosokról egyre inkább kialakuló pozitív összképet, és segítsünk a bajba jutott embereken! A véradásban partnereink a Magyar Vöröskereszt Hatvani Szervezetének munkatársai.
Kívánjuk, hogy ezen programok mindannyiunk megelégedését szolgálja, Mindenkit Szeretettel Várunk!
2017. május 12.