Busa és a traffipax

Police.hu: Baranyában még mindig a gyorshajtás a legfőbb baleseti ok, ennek ellenére a megengedett 70 km/h helyett 180-al száguldozott egy motoros, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla Szederkény térségében.


A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság forgalom-ellenőrzői 2020. május 9-én sebességellenőrzést végeztek a megye közútjain. Kirívó eset ezúttal is volt. Az 57-es főúton, Szederkény térségében egy motoros a megengedett 70 km/h helyett 180 km/h-val közlekedett. A rendőrök a gyorshajtáson tetten ért járművezetőnek 300 000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve jogsértését nyolc büntetőponttal is „jutalmazták”.

Bár az említett esetben nem történt baleset, de a sérüléssel járó balesetek nagy része ismét a sebesség helytelen megválasztása miatt következett be. Baranya megye közútjain 2020. május 4-e és május 10-e között összesen 29 közlekedési baleset történt, 23 anyagi káros és hat személyi sérüléses. A sérüléses balesetek három esetben könnyű, három esetben pedig súlyos sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen heten sérültek meg, négyen könnyebben, míg hárman súlyosan.

Közreható tényezőként három balesetnél az ittasság gyanúja is felmerült. Mindhárman kétkerekű járművel közlekedtek, segédmotor-kerékpárral, valamint biciklivel.

A rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében továbbra is rendszeresen végez sebességellenőrzést. A cél továbbra sem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése és ezáltal a balesetek megelőzése.

A balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, egymásra odafigyelve veszünk részt a közlekedésben.

Közlekedj úgy,

„… hogy mindenki hazaérjen!”

(via: Police.hu)