A köz szolgálatában

Yamaha Tricity 125 rendőrmotor

A Yamaha két- és négykerekű motorok egész arzenálját kínálja rendvédelmi célokra, elég csak az itthon is jól ismert FJR1300-ra, a korábbi Diversion modellekre vagy éppen a tűzoltóknak készített Ténérére gondolnunk. Most újabb taggal gyarapodott a népes flotta.
2016. július 29. 2

Bátor lépés

Honda ADV

Amikor azt hittük, nem aprózhatók tovább az egyes kategóriák, a Honda előrukkolt egy nehezen beskatulyázható tanulmánnyal, melyből néhány hónap alatt gyártásra érett modell vált. Heteken belül érkezik a meghökkentő ADV.
2016. július 29. 5

Stílusos visszatérés

Klasszikus gép a csehektől

Az ódivatú köntös alatt jövőbe mutató technika lakik, mely egyedülálló hatótávval és végsebességgel ruházza fel a gépet. Tulajdonképpen még az ára sem rossz, ha azt nézzük, hogy a 250-es és 400-as robogók szintjére sikerült belőni.
2016. július 28. 8

A VÉDA első három hónapja

Kevesebb halálos baleset az utakon

A rendőrség értékelte a szupertraffipaxok élesítése óta begyűjtött baleseti statisztikákat. Úgy tűnik, a rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, az adatok szerint ugyanis kevesebb ember vesztette életét, mint az elmúlt év azonos időszakában.
2016. július 28. 26

Hatékonyabb köntösben

Forradalmi erőforrást mutattak be

Ha a blokk teljesítménye nem is éppen acélos, a szerény tömeg mindenképpen figyelemre méltó. Az orosz származású tervező azt állítja, megkétszerezte a belsőégésű-motorok hatékonyságát.
2016. július 27. 5

Foglald el magad!

Programajánló - 2016

A szezon első fele gyorsan elszaladt, de ez nem azt jelenti, hogy ezentúl híján lennénk motorosprogramoknak, sőt sok legendás rendezvény éppen a következő hetekben kezdődik. Íme, a legjobb bulik, versenyek és találkozók egy helyen.
2016. július 27.

TVS Akula 310

A burkolt BMW G 310 R elődje érkezik?

Az indiai motorkerékpár-gyártó elkészítette a bajorok jelenlegi legkisebb hengerűrtartalmú modelljének burkolt változatát. A jármű év végén érkezik az ázsiai ország márkakereskedéseibe, míg idehaza valószínűleg jövőre, BMW-ként kerül forgalomba.
2016. július 26. 11

Egyre többet tankolunk

Ismét nőtt az üzemanyag-fogyasztás

A hazai járműállomány folyamatos bővülése is hozzájárult, hogy a tavalyi, nagymértékű növekedést is túlszárnyalva újra sokéves csúcson az üzemanyag-fogyasztás. Sajnos ennek vannak negatív hatásai is, például egyes benzinfajták eltűnése a piacról.
2016. július 26. 4

Egyértelmű bizonyítékok

Saját kameráik buktatták le a motorosokat

A gyorshajtást és a felelőtlen magatartást is nehéz lett volna rábizonyítani a hat motorosra, ám egyikük kamerája kapóra jött a rendőröknek. A társaság mindegyik tagját elítélte a bíróság.
2016. július 25. 19

Ötszáz, bizony, dalolva ment

Teszt: Honda CB500F, 2016

Sokan még mindig nem ülnének félliteresre, pedig a mindennapi közlekedésre sokkal alkalmasabb egy ilyen, mint sok böszme cirkáló vagy sportmotor. A CB500F esetében ez különösen igaz.
2016. július 24. 20

A Moto GP dobogóján

Laczkó Máté harmadik lett Németországban

Ha csak a Moto GP betétfutamának résztvevőjeként is, de ugyanazon a dobón állhatott Laczkó Máté, ahol egy nappal később Marquez, Crutchlow és Doviziozo locsolta a pezsgőt. Újra lobog a magyar zászló a Sachsenringen.
2016. július 22. 4

Nincs lehetetlen

Danuvia emléktúra a Nordkappra

Egy apró mopeddel legtöbben a szomszédos megyébe sem indulnak el, nemhogy Európa legészakibb pontjára. A hazai danuviásokat azonban nem olyan fából faragták, hogy megfutamodjanak egy ilyen kihívástól.
2016. július 22. 13