szoval én a 108asat ajánlom!
Mármint az apriliat
Tiszta öröm volt
Jó persze le is állt, mikor sebességbe tettem, és utána éppencsak átforgatta az önindító, de ment! A váltó vajpuha, és vidáman lendített előre a motor :) Mentem vele egy kört itt (persze sisak nélkül
úgyis ki van vonva a forgalomból) aztán szépen levittem, karbipucolás, gyertyapucolás, olaj a hengerbe, és visszatoltam a sarokba, újra felbakoltam, letakargattam
És virula fejem
Hát hogy nem adom el, az hótsiher
Hja, természetesen minden világítócucc mükszik rajta, nem oxidálódott el, semi baj nincs sehol...
http://www.pingit.homelinux.or...
Végül is a tömítéskészletet már későn mondtam le, így azt is kaptam, a dugó meg valami Wöshner márkájú volt, mert se Proxot se Vertexet nem tudtak most szerezni. ...majd elválik.
Szóval nem tudom nem kellett volna-e hajtókart is cserélni, mert az új tűgörgő elég kotyogós volt a lengőkaron, mindenféle irányban könnyen elmozdult, szóval elég laza a dolog. ...vagy ez ilyen? A csapszegen most sokkal jobban felült a tűgörgő, mint az előzőn, ezért gondolom, hogy talán a hajtókarban is passzentosabbnak kellett volna lennie.
Nehézségek:
* gyűrűk
Na igen elsőre rögtön sikerült ráhúzni a hengert, de el is bizonytalanodtam, hogy nem mozdultak-e el, így lehúztam, de persze még így is jó volt. Másodszorra viszont vagy 10 percet pöcsöltem mire felment. Ezen aztán megint elbizonytalanodtam, megint lehúztam, de harmadszorra 5 percen belül felment. Nem tudom a nagyok, hogy szokták én kézzel próbáltam egyszerre összefogni a gyűrűket a megfelelő pozícióban. (mivel ugye nem lehet teljesen benyomni kézzel, így szemre pont a rés közepén volt a megakasztó, így ha a hengerben jobban össze is nyomódik majd, mint a kezemben /márpedig jobban/, elvben akkor is jó helyen kell lennie -gondolom én-)
* kipufogó rugók
ÓÓÓ basszus ezzel rengeteg idő elment mire visszaraktam, asszem több spenótot kell ennem, mert erősebbek nálam. Állandóan kiugrott a fogóból... dráma kb 1/2 óra a két rugó
* víztérfedél
Na igen a sztori ismert, elqrtam. Nem kicsit...
Azt néztem viszont, hogy a hengerben a lyuk elég tojásos (az egyik képen talán látszik is), pontosabban egy helyen nagyobb a rés, mint a kör többi részén, pedig nem is 0,25-öt hanem 0,50-et fúrtak + a dugóhoz igazították elvben. Ennyire szétkoptatta az előző?
Üdv: M.
Remélem a képek és a tanulság, hogy óvatosan a tőcsavarokkal hasznos lesz még annak, aki előtte ál élete első dugócseréjének!