.
amugy igen hobbi célra megfelel.....nemtudom mennyire értesz a épekhez mennyire nem de azt ajánlom hogy azISO értéket állítsd 100-200 közé mert ott csinálja a legjobb képeket------ha a zársebesség nem engedi hogy kézből fotózz akkor használd bátran az álványt mert ezek a képek csak egyszer készülnek el és életed végéig mindig bánni fogod ha szép heylen jársz és otthon veszed csak észre hogy az ott -távolban készült képek homályosak vagy zajosak lettek....csak gondoltam háthja segíttek ezzel a tanácsadással...
et énis csináltam de tengert fotóztam ahogyan dobálja a kis kavicsokat....ha minden jólmegy majd feltöltöm....
Amúgy üvegeket nem akarok már venni, ölég drágák voltak így is - egy kivétellel: egy rendes alapzoom kéne, mert az a 18-55-ös kitobjekív igen gyér. Fényereje meg főleg nincs, pedig azt szeretem. Volt 17-35-ös Tamron, néha bánom, hogy eladtam, annak az átfogása volt kevés, de volt fényereje, elég masszív is volt, meg a képe is jobb volt sokkal. A 17-70-es Sigmákkal szívtam, féloldalas volt az élességük, végül kihátráltam belőle, pedig egyébként szerettem, nagyon jó zoomtartománya volt, és ha nem volt gondja, akkor a képével is elégedett voltam, 17mm-en pedig 2.8-as volt, beltéri dolgoknál ez jó kombónak bizonyult. Ha találnék egy jó példányt, bizony nem zárkóznék el. Egyébként 17-50 Tamron még az esélyes (16-50 Tokinát is tudnám élvezni, vagy a 17-55IS canont, de ezek ölég drágák).