De akkor nézzük, ami pl. konkrétan nem tetszik ebben a táblázatban: pl. Dani Pedrosa látszólag jobb, mint Lorenzo, Stoner, vagy akár Agostini, mert Pedrosa a 2., a többiek meg mind lejjebb vannak. De ha ott lenne, hogy Pedrosa a 28 győzelmet 166 futamból szerezte, Lorenzo a 41-et 139-ből, Stoner a 38-at 115-ből, Agostini meg a 68-at 119-ből, akkor mindjárt reálisabb képet kapnánk (szerintem), és változna a pilóták sorrendje a táblázatban.
Szóval értem amit mondasz, de szerintem a lenti táblázatra pont nem illik. (A harmadik bekezdésedet egy az egyben törölném, a listán szereplők egyikére sem igaz egyik mozzanat sem.)
Vajon honnan tudtad, hogy ezt el fogom olvasni?
Motoros kártyás játékba való. Érdekesség; nem összehasonlítási alap. Pl. nem számol az időtényezővel, vagy hogy hány versenyből szedték össze a helyezéseket; mondok extrém példát: Rossi holnap visszavonul, Pedrosa még 100 évig aktív marad és változatlan ütemben hozza a dobogókat. 100 év múlva megnézzük ezt a táblázatot, és azt látjuk, hogy Pedrosa megelőzte Rossit, tehát látszólag jobb pilóta. Pedig nem (most tekintsünk el tőle, hogy 130 évesen dobogón állni a MotoGP-ben azért nem kis teljesítmény :)).
Lehet amúgy is ez a célja.
Mondjuk Dovit sajnálom!
Tudod van az a tükör nevű valami, na neked az kell, bár gondolom mindig elhányod magad.
És erre jellemzően nem azok a táblázatok alkalmasak amik a hasonló örök rangsorokban foglaltatnak. Hisz pl. csak a VB címek száma alapján egy nem túl előkelő helyen valahol az egyszeres világbajnokok mezőnyében ott van egy Nicky Hayden és fölötte nem sokkal egy Kevin Schwantz. Pedig tudjuk, hogy Ők menyire nem voltak hasonló kaliberű pilóták. Szóval ez tudom. Örök rangsorral, 9VB-vel, másegyébbel nem lehet a pilótát jellemezni, ahhoz jobban bele kell ásni.
Csak a sokat futottakra adható így egy kép.Tudjuk, hogy Jarno Saarinen vagy Gilles Villeneuve bekötött szemmel is bárkit megvertek, de a sors úgy hozta, hogy az ő mérőszámaik alacsonyak maradtak.
Agostini azért volt császár, mert fölényes tudott lenni. Amikor ment motor, akkor behozta 1-2-be. Amikor valami nem smakkolt akkor elengedte, mert megtehette. Egyrészt ott a 15VB, másrészt Ő él.