Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Eladni meg semilyen halat soha
Ez éppen egy tizes , de nagyok eddig leléptek sajnos . Max az 13,7 volt... Régebben mindenhol több volt , ezért mondom mindig, hogy rosszkor születtem
Régen ilyen 5-7 kilós harcsákkal teli volt a szelidi tó is
Bár ott voltak egész nagyok is
Sok-sok éve mondogatta pár pecás hogy egy jó éjszaka alatt visszajött az engedély ára mert egyből megvették a vendéglők bármennyi jött
Éjszakára mész ki ?
de ucca házszámmal ám
Rendben.
Dericcski hol laknak,aztán megyünk kipiszkájjuk őket
Én is csak okoskodom.
Még soha nem fogtam,igaz nem is nagyon horgásztam rá,jó lenne már egyet pofán vágni
Igazán jó nincs. Akkor kell pecázni rá mikor eszik. De akkor addig amíg eszik, úgysem tart sokáig.
Mit éjszaka?
Éccaka?
Semmi gond Van valami jó hely amit ismersz? mármint harcsás
Baszod Jimmy, elfelejtettelek visszahívni. Pont beszéltem valakivel mikor hívtál azért nyomtalak ki. Utána meg annyi dolgom volt, hogy kiment a fejemből. Holnap rápróbálok a harcsákra itt az RSD-n. Remélem lesz valami.
Pasztázni a kocsit szoktam évente eccer
Leírom én hogyan etetek a nádban.Általában hetente kéccer megyek le,és alkalmanként 6-8 liter kukoricát szórok rá a horgászat befejeztével,meg egy kis ezt-azt A horgászat megkezdése előtt,egy-egy marék kukoricát,meg 4-5 szem bogyót kapnak úszónként. Ezt a mennyiséget,ha rááll egy 5-10 körüli matyi az etetésre fel is porszívózza szinte az egészet.Persze ha látom hogy,sok keszeg van bent ,szórok még rá de csak módjával.Ennél a felállásnál,tehát nincs akkora jelentősége az aromának, max annyi,hogy előbb felveszi azt ami számára finomabb de a kevésbé finomat is megeszi,előbb,vagy utóbb Tavaly eccer a kocsiban hagytam a bojllis vedret,aztán a táskám aljában talált,fasz tudja mennyi ideje ott száradó golyót tettem fel,amit alig tudtam megfúrni Azt is felvette egy hatésfeles
Pasztázni kell mint az ólmot....
Van itt annyi praktika hogy belehülyül az ember
Büdös kukorica felfűzve aztán kapják be
és ha a bojlit dippelem?
A pellet úgy van kitalálva, hogy azonnal engedi az aromát. A bojli nem. A nagy profik a bojlit a verseny megkezdeése előtt akár egy fél napig is áztatják.
Én nem vagyok ennyire profi Én kiseggelem azt az időt amikor a vízben intezív lesz a hatása
Neked megoldás lehet még az oldódó bojli is Én ugyan még nem próbáltam, de komoly tudással rendelkező bojlis cimboráim azt mondják, hogy jó Ennek meg az a lényege, hogy az első néhány órában úgy viselkedik mint egy pellet , majd mint egy egy bojli. Például egy 20-as oldódó a víz hőmérséklettől függően néhány óra leforgása alatt összecsuklik egy 14-esre. Addig intenzíven nyomja az illatot, majd mire a kemény részhez érkezik már az is intenzív
Ha sok bent a nagy dévér,simán szopatnak,még a 25-öst is addíg basztattya mig fel nem tudja venni Azt szeretem amikor,a ponyt érkezik előbb akkor egyből jön a lusta emelés,nincs az az idióta úszó rugóztatás Hogy értendő hogy gyorsabb?
Aztán még azt mondják,hogy a horgászok nyugodt emberek....
http://youtu.be/LACBLzCb3sM
Én a szelektálás alatt azt értettem, hogy csak nagytestű halat fox meg a bojlival. Erre írtam, hogy ez azért nem így van mert a fehér hal egy rohadék és ott van ha köll ha nem
Persze, hogy van különbség. Ha kukorica csontivaal nyomod, 3 másodpercenként van kapásod. A bojlit esetleg lefaragják vagy ráeszi magát valami egy fél nap alatt, ha nem érkezik előbb a célhal.
Nyílván néhány órás horgászatnál ez jó. Valószínű nem lesz rá elég ideje kikezdeni az aprónak a bojlit. De akkor miért nem inkább a pelletet próbálod? Sokkal gyorsabb csali épp erre a fajta pecára találták ki
A csali méretével,tudod szelektálni a megfogni kívánt halak méretét.Mivel mással? Persze hogy az etetésen,a bojlit is felveszi a nagyobb dévér,vagy a kárász,de sokkal kisebb az esélye,mintha pl.kukoricával csaliznál.Gondolom ezt Te sem vitatod.Nálam a folyamatosan etetett helyen,egy pár órás pecánál fontos a csali mérete.Az is lényeges,hogy mi áll rá előbb az etetésre,van amikor a fehér hal,van amikor a ponyt,mert ugye ez se mindegy.
Na elmondom mi ezzel a baj Ott ahol nagyon sok a szemét hal, nos a balaton ilyen, akkor odaeszi a fene a rohadék kárászt, keszeget is az etetésre. Amíg nem jön egy testes hal amitől eloldalognának ezek a kis nyamvadtak addig ott nyalogasság, baszogassák a bojlit. Addig addig eszi a fene őket amíg valahogy bele nem akadnak a horogba Volt, hogy a farkába, vagy a kopoltyújába, volt amikor a szeme alatt de bizony olyan is volt, hogy a szájába volt a horog. Ha épp szerencséd van és nem akad bele akkor meg idővel szépen lefaragcsálják róla a bojlit, van, hogy az utolsó morzsáig.
Aki dobálózik annak még nem is annyira bosszantó ez, de gondolj bele amikor ráhúzok egy 2-250-es bólyára, ben van 12 órát a cájg, majd frissítéskor derül ki, hogy ráette a fene magát valami szar na az a szopás. Arról a távolságról még meg sem pittyenti a jelzőt. És faszán áztattál egy inaktív botot, míg a szomszéd húzogatja mellőled a 10 +-osokat aszt röhög a pofádba.
ugye ezt csak viccnek szántad?