Életemben nem vezettem forgalomban, akkor meg ott ültem a csopperen, és mikor a piros lámpánál letettem alábam a földre,az úgy remegett, mint még soha.
Még jó, hogy nem borultam fel.
A 3. forgalmi vezetéstől már jobb volt, elég gyorsan megszoktam
(Ja, nincsen B-s jogsim, csak A-s)
Ha IGEN a válasz, min gondolkodsz?
akkor én is ilyen nyúl vagyok, hogy így gondolom. Egyébként tökéletesen igazad van. Motoron ülve tudni kell, hogy mit fog a másik közlekedő csinálni. (évekig voltam utas, és figyeltem minden nüansznyi mozzanatot)
Legalabbis az elso "A" forgalmi oram utan en magam mondtam az oktatonak, hogy akkor ezt most hanyagoljuk addig, amig megszerzem a B-s jogsit, mert nem akarom feltetlenul osszetorni magam es a motorjat...
Aztan a B utan semmi gondom nem volt, ment mint a karikacsapas.
Szoval arra akarok en is kilyukadni, hogy ha egy mod van ra, akkor ne motorral menjel eletedben eloszor forgalomban. Vagy ha igen, akkor a rutin orakon szerezz annyi gyakorlatot, hogy a motor vezetesere mar ne is kelljen figyelned. De ez utobbi majdnem eselytelen. De ha van ra keret, csinald meg egyszerre a ket jogsit, lehet, hogy kedvezmenyt is kapsz, es csak 1x kell megtanulnod a dolgokat.
En igy csinaltam a vizsgakat: rutin A, rutin B, forgalom B, forgalom A.
nagy a forgalom, kicsi mocisrutin, cseppnyi biztonságérzet...
Azóta sokkal nyugodtabb vagyok, mert úgysem enged ki egyik autós sem...
Fontos, h a motoron ülve tökéletesen tudd a szabályokat, és fel tudd mérni a helyzeteket, ez pedig idővel alakul ki, ahogy vezetsz és rutint szerzel. Persze nem lebeszélni akarlak, csak nekem nagyon bevált, hogy elsőre autót vezettem, és ha kérdésem volt, akkor a mellettem ülő "anyós" tudott segíteni, válaszolni a kérdéseimre. Aztán megcsináltam a mocira is a jogsit, és a forgalmi órákon kívül volt, hogy csak úgy elmentem az oktatómmal (kocsiban ülve), a forgalomba, és kérdeztem, ha valami nem volt tiszta. Mivel motoron ülve nem volt lehetőségem megkérdezni, óra végére meg elfelejtettem, ami felmerült bennem.
Sajnos tény, h sérülékenyebbek a motorosok, ezért hangsúlyozom ki, hogy (szerintem) fontos a szabályok betartása. Nem jó, ha adott helyzetben a motor kezelésén és a tábla tartalmán kell agyalni.
De függetlenül gondolom mindig szeretsz motorozni? :)
Sokan mondták nekem is, hogy először "B"-s jogsit rakjam le..ok, de nincs autóm, ergó nem lesz tapasztalatom, mocit könnyebben tudnék venni majd. Ez a forgalmos dolog aggaszt, mondtátok ti is, hogy nem nagyon kéne egyből berobbani oda motorral