Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem egy Bering kabátom volt akkor. Ki sem szakadt, meg sem látszott rajta. Csupán a vállamra estem és olyan volt, mintha nem is lett volna benne protektor. A Berint pedig, mint márka szerintem nem a szarok közül való!
Lak.teren kívül kiló20 tempónál bélés nélkül összes szellőző nyitva, nagyon jó teljesen átjárja a szél. Megvártam míg harmadáron megkaptam 30 papírért.
Hát én próbáltam a mostani Scott kabátomban aszfalton csúsztam meg sem látszik a kabáton, a farmerom kuka lett a térd protektor is jól vizsgázott, ja meg a kesztyű is, de az is cserélve lett.
Jogos, amit a többiek összeszedtek a textil mellett. Csak lehet, hogy nem estek még textil ruhában (50-el elég volt) !
A vállam azóta is szar.
Alpinestars nem tetszik, vagy miért csak Dainese.. ?
Köszi a választ! :)

Eddig leginkább ezeket a négy évszakos kabátokat nézegettem, nyáron meg a városi motorozás gondoltam, hogy közelít majd a szaunázáshoz. Inkább amiatt próbálnám meg azt, mert ilyen tavaszi vagy őszi reggelen, ha jobban lehűl a levegő, akkor csak szükség van a jobban záró ruhára, de mondjuk ha délutánra már melegebb van, akkor se legyen nagy gond.
Megpróbálok olyat keresni, amin a szellőzőket jobban lehet variálni, több lenyitható van vagy ilyesmi.
A gerincprotektort azt én is néztem, hogy jobb kicserélni az ütéstompító szivacsot. De elgondolkodtam külön hordható gerincprotektoron is, majd utánanézek jobban milyet lehet kapni.
Nadrágnál talán a cordurára hajazok most, szintén amiatt, hogy abból is létezik hasonlóan 4 évszakos, nekem azt hiszem, az jobban jönne, a kivehető bélések, szellőzők miatt. Főleg, ha úgy döntök, hogy megyek egy hosszabb karikára, ne adj Isten nagyot változik a hőmérséklet idő közben. :)
Semmi baja nem lesz. Első ruhám 6 éves és kicsi, ha nyúlt volna akkkor most jó lenne rám
Daineset nem látok náluk
Köszönöm! :)

Igen, nekem leginkább ilyen tervem van, hogy közlekedési eszköz a motor, így valóban a textillel járok jobban.
Alpinestars Carver !
ez melyik típus?
Sziasztok!

Ha esetleg érdekel valakit, vagy tudtok valakit, akit érdekel...

Eladó egy valóban háromszor viselt (új), 2 részes Alpinestars bőrruha 52-es méretben!
A képek magukért beszélnek. Megéri megnézni, abszolút csalódásmentes.

174-184 cm és 78-86 kg között lehet jó a méret!

Érd.: 06/30 504 65 48

Motoros üdv!
Igaz az egyrészest,meg csak egyben van fent!
Szerintem ha elég széles vállfát találsz, rá tudod úgy akasztani a nadrág derekát, hogy a kabát megfogja.
Köszi...és ha nincs a nadrágban akasztó?...akkor egybe cibzározva?...azért kérdeztem hogy húzza a nadrág a válfán?
Én egy széles vállfán tárolom, ami leér a vállprotektorig, a nadrág felakasztva ugyanarra a vállfára.
Jól szellőző, hűvös helyen tárolom. (15-18 fok)
Ki hogy tárolja a bőrruháját?...felakasztva a válfán,vagy összehajtva?...a válfán nem nyúlik meg a bőr a nyakánál?..
Auner! bocsánat.
Ha nagy faluba mész less be az Anerba is van ugye ott is. A győri bót is faCCa. Majdnem mindent Ákoséknál vettem...
Próbához fel kell utaznom Pestre (270km) ésszerűnek tűnne ott megvennem. FC-MOTO árakat tudom azt nem menniyvel drágább a karasnában.
Egy 600as cordura 4 évszakos kabát, alulra protektoros farmer + cipő. Én is 4 évszakos kabátot használok 3-ban kivehető béléses teljes protektorral bár a legtöbb kabátban a gerincnél lévőt ki kell cserélni normálisra a gagyi habszivacs vagy mifene helyett. Ha külön veszel nyári kabátot az jobb, de városban abba is ugyanúgy bele fogsz rohadni. Ha alulra is veszel cordura gatyót abban is van választék mindenféle szellőzős kivehető béléses stb.
de az nem itthon van nem mérges nemet intő smiley
A bőr ruha túràzàshoz nagyszerű, de vàrosban agyon izzadnàd magad benne nyàron. Úgy pedig nem túl jó bemenni bàrhovà is, szóval én azt ki is zàrnàm a helyedben ha a motor többnyire közlekedési és nem sporteszközként funkcionàl.
Üdv Mindenkinek!

A véleményeteket szeretném kérni.
A közeljövőben szeretnék vásárolni motoros ruházatot, és azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, illetve, hogy milyen tapasztalataitok vannak ruhákat illetően.

Ahol a motort szeretném használni:
- városban való hétköznapi közlekedés tavasztól-őszig, viszonylag gyakran (általános dolgok, mint pl.: kisebb bevásárlás, stb.)
- lakott területen kívüli hétköznapi közlekedés tavasztól őszig, rövidebb hosszabb távon egyaránt ( max. 50 km táv)
- kisebb túrák nyáron

Pár helyről már kaptam véleményt, tippet.
Mivel hétköznapi közlekedés, ezért mindenképpen benne van, hogy elkap az eső, rossz időjárás. Vásároltam eddig esőruhát (overál) nem rég.
Eddig néhány boltban kaptam infókat, milyen dzseki, kabát, nadrág létezik, illetve neten olvasgattam cikkeket, tesztvideókat, bemutatókat néztem.

Leginkább textilkabátokat nézegettem eddig, és amit megtudtam, hogy létezik ebből:
- nyári
- átmeneti (vízzáró réteg, és thermo bélés)
- 4 évszakos (vízzáró réteg, thermo bélés, és lenyitható vagy kicipzározható szellőzők, de esetemben ez inkább csak 3 évszak lenne)
anyaguk ugye cordura.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata 4 évszakos kabáttal kapcsolatban, nyári melegben mennyire használható, vagy pedig érdemesebb külön nyári dzsekit használni, illetve átmenetit?

Textil nadrágokból is láttam szintén rengeteget, nyárit, 4 évszakost, átmenetit.

Azt tudom, hogy a textilkabátok esésnél jóval kevesebbet bírnak, a bőr jobban megvéd.
Bőr ruhákat preferálták biztonság szempontjából, kényelem szempontjából viszont a textilt.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Addig is Üdv!
Es az FC-MOTO?