e húzd fel magad Zoli, 93 óta nem foglalkozott rd vel. A Gergő talán utoljára az én DS7-l ment. Egyébként a múlt században én is úgy tudtam hogy a p20-l másoltak a japók.
z.
Ez nem városi legenda, hanem konkrétan tévedés.
A yamaha az ős motorjait, az akkor vezető európai márkákról koppintotta(dkw, adler, mittomén) de ez jóval korábbi, mint az rd sorozat megjelenése.
Egyébként sohasem értettem, hogy miért nem teljesen mindegy, hogy ki kit másolt, mivel minden egyes gyár merít a többi ötleteiből.
Minden kornak megvan nem csak a design divatja, hanem a motorszerkesztés divatja, is. pl a simson s51 sorozat kellemtlen golyós váltója pont olyan, mint a kor európai kismotorgyártóinak blokkjaiban lehet találni(sachs, zündapp)
A későbbi s53-as sorozat, külseje, meg kiköpött tomos at50es( csak a tomos szép, az 53as meg nem.:)
Midkettő közös őstől, a cagiva frecciától ered, de hogy a freccia honnan, azt azt nem tudom , de nem mindegy?
Ha valamelyik gyár ki akar hozni, egy új sorozatot, akkor körülnéz a piacon, ez teljesen természetes.
Remélem, ezzel kihúztuk ennek a mindenki számára kellemetlen közjátéknak-hogy képzavarral éljek- a méregfogát.