Derbi senda kipufogó

Derbi senda Valaki segítsen már abba hogy a búbánatba tudom széthúzni a kipufogót. Nem látok rajta semmilyen bontási lehetőséget. Általában szokott lenni pop szegecsek. De ezen semmi nincs. A benne lévő gyapotot szeretném kicserélni
Norbi26 2021. szeptember 14.
flex
Hmmm
Annyira nem akarom…
Csak szét jön valahogy a dob…?!
Hát valahogy csak összerakták... Ha össze van az egész hegyesztve, akkor tényleg csak a szétvágás marad. Amúgy nem tudom, a tiéd gyári kipufogó-e (lehet enyém sem az :)), de nekem a dob kormány felőli végén vannak csavarok, azokat kicsavarozva ki lehet húzni a belsejét a másik irányba, hátra, és úgy lehet gyapotot cserélni. De biztos megnézted már minden részét a dobnak.
Igen van 2 db csavar ha azt letekerem akkor lejön a csőről. Viszont akkor is ott marad maga a dob. Próbáltam feszegetni de egyszerűen nem akart szétjönni… Kívülről alumínium ilyen érdekes kék színű… Én is arra gondoltam ha kiszedem a kicsavart akkor szét tudom húzni de egyszerűen nem akar szétjönni
Ha gyapottal van tömve, akkor szerintem az nem gyári dob.
Nem tudom hogy mivel van tömve… Mert hangos nak találom és valamilyen úton módon le szeretném egy kicsit halkítani… Még nem tudtam szétszedni csak onnan gondolom hogy Gyapot van benne mert álltalába azt tesznek bele vagy valamilyen tompító anyagot
Na akkor annyira nem másabb, mint az enyém, nekem ugyanígy néz ki, csak nem kék, hanem fekete a palást. Szerintem akkor szétszedni is ugyanúgy kell. Szóval annyi lesz, leszeded a csavarokat, aztán a fényes, fémszínű résznek ki kell jönnie a kék palástból, az két külön egység. A lecsavarozás után a menetes szárakat próbáld benyomni; valószínű valami tömítőpasztával van összerakva, hogy ne fújjon ki a réseken, aztán nehezen enged, de szét lehet húzni.

Egyébként igen, gyapot van benne (amúgy gyárilag :)), a fényes rész folytatása belül a palástban egy vékonyabb cső ami átereszti a gázt, aköré van rakva a gyapot. Nagyon egyszerű a felépítése. És igen, néha nem árt újratömni.

De egyébként én is ugyanígy voltam, hangosnak találtam, szétszedtem, újratömtem (próbáltam többet tömni bele, mint amennyi előzőleg volt), összeraktam pasztával, aztán pont ugyanolyan hangos volt. :D Szóval nagy javulást ne várj tőle, ahhoz egy nagyobb dobot kell rá rakni, ez a vékony henger nem sokat tompít. Vagy valami komplexebb dobot, de az meg valószínű elvenne az erejéből. Gondolom azért van rajta ez a szimpla, vékony cső, hogy a lehető legkevesebbet vegye el abból az 1-2 LE-ből, csak hát így meg nem lesz halk sose.
Köszönöm a választ. Akkor lehet hogy így hagyom…
Naaa, most már ne add fel. :) Mi van ha tévedek? Meg már csak az élményért is megéri. És legközelebb te fogsz segíteni másoknak, mitán megszenvedtél vele, és tudod, hogy kell jól csinálni. ;)
Nem fogom feladni…;)
Megpróbálom szét szedni és meglátjuk mi lesz belőle…Meg amúgy is kiváncsi vagyok mit találok ott…;)
Ilyen
Köszönöm a segítséget sikerült szétszedni a hátsó dobot újra tömtem sokkal jobb lett mint volt… A hangja…
Na jól van, örülök neki. Látod megérte szenvedni vele. :)
Igen….;)
Köszönöm mégegyszer