50ccm supermoto B kategorias jogsival

Sziasztok!
Kezdőként a szakértők véleményére hagyatkozva a következő lenne a kérdésem.
Jelenleg csak B kategóriás jogsim van, nem tervezek “A...”t, viszont nagyon foglalkoztat az hogy vegyek egy supermotot vagy akar egy endurot es elkezdjek barátkozni vele, főleg hétvégére, pályára vagy erdőbe.
Azert sem akarok sokat költeni rá, mert nem akarok elkezdeni jogsit külön csinálni ameddig biztosan nem tudom hogy szeretni fogom e es hosszabb távon is leköt ez a motorozási élmény.
A sünökkel valo atrocitást se akarom erőltetni így fontos hogy legális keretek között menjen. (50ccm, 4kw, aszzem ezek a segédmotoros kerékpárhoz kötött feltételek)

Hogy látjátok, mik a meglátások?
Badrian 2021. május 2.
Pedig szánd rá magadat valamelyik A... kategóriás jogsira! Én 49 éves múltam, amikor megcsináltam az A1/B125-öt (abszolút nulláról indulva is megvolt 50 ezer forintból, 8 óra vezetéssel, online KRESZ-tanfolyammal), majd 52 évesen a korlátlant is. Ha bármennyire is érdekel a motorozás, akkor szükséged lesz rá.
Függ, hogy mekkora vagy... mert ha 190 cm és 110 kg, akkor 50 ccm felejtős, de ha egy nyüzge, akkor egy modern 50-es 6-8 LE-vel már pont jó arra, hogy rájöjj, akarod-e ezt igazán. Utána esetleg mehet B125, az elég hobbyzni - és bármikor léphecc tovább.
Egyébként erre topicot nyitni... 100x le volt már írva.