· Képek: Sebestyén Peti/ Václav Duška Jr. · 2020. szeptember 7. 6

Sebestyén Peti élete legjobbját futotta Aragonban

Közelebb a dobogóhoz

Rea komoly előnyt épített ki az üldözőkkel szemben, míg a magyar csapattal pályára lépő Sebestyén Peti eddigi legjobb eredményét érte el a tegnapi futamon.
Eddig úgy tűnt, hogy a ducatis Scott Redding lesz a címvédő, Rea legnagyobb kihívója az idei, csona Superbike-vb-n. Múlt hétvégén azonban fordult a kocka: Redding kicsúszott a versenyen, és komoly ponthátrányba került, így a kawás már 243 ponttal áll az élen, Redding 207-tel követi, míg a többiek már gyakorlatilag nem szólhatnak bele a vb alakulásába – a harmadik Razgatlioglu csupán 147 pontot gyűjtött eddig.
A hétvége meglepetésembere egyértelműen Rinaldi volt, aki egy első, egy második és egy harmadik hellyel zárt Spanyolországban.

Sebestyén Peti az élbolyban

Nekünk, magyaroknak sokkal fontosabb hír, hogy a hazai csapattal (OXXO Yamaha Team Toth) pályára lépő Sebestyén Peti elképesztő tempóban motorozott egész hétvégén, és hetedikként ért célba szombaton: - Hetedik hely a versenyen! Egész hétvégén remek volt a tempónk, brutál jól érzem magam a motoron és a folyamatosan változó pálya körülményekhez is tudunk alkalmazkodni! Sok munka áll még előttünk, de remekül haladunk – köszönöm az egész csapatnak és mindenkinek, aki segít, hogy ilyen keményen odateszik magukat velem együtt. Holnap újra verseny! – mesélte szombaton, akkor még nem tudva, hogy másnap ezt a remek eredményt is túlszárnyalja.
Másnap egy hatfős boly végén motorozva haladt a versenyen, szinte mindvégig tartva a nyolcadik pozíciót, ám az utolsó körökben több támadást is indított, és végül taktikus motorozással a hatodik helyen zárt: – Hatodik hely!!! Brutál kemény csatában, szuper versenytempóval, tanulva a tegnapi apróbb hibáimból sikerült az előző napi eredményt megjavítani. Hihetetlen nagy dolog ez, mert tényleg a legjobbakkal vettük fel a csatát. Örülök az eredménynek, de még jobban örülök annak, hogy egy teljesen magyar csapattal értük el, kőkemény munkával. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! – nyilatkozta vasárnap, a második futamot követően.
{{articleGallery[26712].caption}}
Nem sokat pihenhetnek a versenyzők, ugyanis két hét múlva Spanyolországban folytatódik a vb, utána pedig már csak két helyszín, Franciaország és Portugália fogadja a mezőnyt az idei szezonban. A hétvégi forduló részletes végeredményei a WorldSBK.com oldalon találhatóak, ahol egyébként látványos fotókat, videókat is találhattok a versenyről.