· 2018. május 7. 52

XII. Motoros Búcsú és zarándoklat

Testi-lelki feltöltődés

Az ingyenes rendezvényre most is feltöltődésre vágyó motorosok százait várják a megszokott helyszínen.
Május 25-26-án, azaz alig három hét múlva rendezik meg a 12. Motoros Búcsú, Kerékpáros és Motoros Zarándoklat rendezvényt az Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnánál. A hagyományoknak megfelelően ilyenkor mindig nagy számban érkeznek ide zarándokok, tiszteletüket téve a motorosok védelmezője előtt. Kulturális, lelkiségi és balesetmentes közlekedést segítő programok mellett előadások, hagyományőrző bemutatók, valamint ünnepi szentmise teszi érdekessé az idei eseményt. A 12. motoros zarándoklat főcelebránsa, aki megáldja a motorosokat, Varga József plébániai kormányzó lesz.
{{articleGallery[17982].caption}}
A rendezvény meghívott előadója Porpáczy Richárd, a Magyar Mentőmotor Alapítvány alapítója, további kiegészítő program gyanánt pedig kerekasztal-beszélgetéseket, könyvbemutatókat hallgathatnak az érdeklődők, mindemellett fegyveres hagyományőrző bemutató, motoros felvonulás és véradás is gazdagítja a programot.
Természetesen a változatos előadások mellett fontos a lelkiség is, így a Zarándoklat alkalmával Teljes Búcsút nyerhet mindaz, aki ezen a napon a gyónáson és szent áldozáson részt vesz. Ennek szellemében a rendezvény mottója: „Jó példával élni kétkeréken.” Részletes programok az esemény plakátján és a Facebookon olvashatók.