Parfüm, sál, nyakkendő – ilyet csak 24-én délelőtt vesznek a feledékenyek, nekünk valami eredetibbel kell előrukkolnunk, ha valódi meglepetést szeretnénk. Könnyebb dolgunk van, ha az illető motoros, hiszen a boltok gazdag kínálattal és remek ötletekkel készülnek az ünnepre.

Mit vegyek fel, mit tegyek fel?

Először is azt kell eldöntenünk, hogy a motorosnak vagy a szeretett járműnek szánjuk az ajándékot. Előbbi kategóriában főként ruházati és felszerelési termékek közül válogathatunk, míg utóbbi esetben inkább a gép csinosítására szolgáló termékek közül válogassunk, hisz' olajszűrőt mindenki tud venni magának…

Igazán rossz sztereotípia, mégis szerethető ajándék az a cukorkás doboz, mely a „pocakos motoros” imázsát erősíti. Mindössze pár százast kell leszurkolnunk a csinos fémdobozért, a belevalót pedig bármelyik kisboltban vagy édességekre specializálódott üzletben beszerezhetjük. Ha kimondottan sportos a célszemély, de szeret bütykölni, akkor az édesség elfogyasztása után garázsdísznek, csavarok, apróságok biztos tárolóhelyének is beválik a Route 66 motívumot viselő ajándék. Olcsó, eredeti, szinte tökéletes.

Karácsonyi ajándék motorosoknak
Pénztárcától függően feltölthető a csomag, a táblás csoki is ugyanúgy belefér, mint a legdrágább marcipán vagy bonbon...

A következő tipp egy külön kategória, hiszen nem a motorost és nem is a motorját öltözteti, ellenben messziről hirdeti, hogy itt bizony motoros lakik. A vaskos, sprőd lábtörlő a legvérmesebb bakancs talpáról is levakarja a koszt, miközben a motívum segíthet eligazodni, ha olyan vendégeket várunk, akik először járnak a lépcsőházban – a „Bikers Welcome!” felirat nem hagy kétséget afelől, hogy megérkeztek a karácsonyi vagy éppen szilveszteri motoros buli helyszínére!

karácsonyi ajándék motorosoknak
Jó helyen jársz! - hirdeti már az ajtó előtt ez a stílusos lábtörlő

Kipróbált darab, több kollégánál már évek óta remek szolgálatot tesz ez a spéci „ajtónálló”, hasznos és időtálló darab, mindössze 3 500 forintért.

Az irodában vagy a műhelyben aligha feszíthetsz egész nap talpig bőrben – vagy cordurában -, mégis szívesen adnád jelét, hogy egy motoros munkaállomására érkezett a betérő ügyfél? Ezzel a mágneses nehezékkel simán uralhatod az asztalod képét, mindenféle fémtárgyakat ráaggathatsz, és a huzat sem fogja lesöpörni az ott pihenő iratokat – a vaskos fém motor stabilan fogja a könnyű papírlapokat.

karácsonyi ajándék motorosoknak
Csak stílusosan! Gemkapocs tartó vagy levélnehezék, természetesen motor formájában!

Végső esetben a biztonsági szolgálat is jó hasznát veheti a tekintélyes tömegű dísztárgynak, persze ehhez nem árt, ha az őr erős volt kislabdadobásban…

Sportmotoros barátunkhoz kevésbé passzol, de robogóra és chopperre kiváló meglepetés lehet a gumipántos motoros szemüveg, hiszen a nyári melegben egy nyitott bukót remekül kiegészít – megvédve viselőjét a bogárrajoktól -, sárga lencséje pedig kimondottan hasznos lehet szürkületben, amikor a jobb kontraszt révén segíti a közlekedést.

karácsonyi ajándék motorosoknak
Sokcélú ajándék, hiszen nem csak motoron, de sportoláskor is jó hasznát veszi majd az ajándékozott a szemüvegnek

Mindössze 4 500 forintba kerül, vagyis egy alsó-kategóriás napszemüveg árából kijön, és minden egyes motorozás alkalmával emlékeztet arra, hogy valaki gondolt ránk az ajándékválasztásnál.

Közelebbi hozzátartozóról van szó, ezért szívesen áldoznál többet? A következő részben kategóriát váltunk, jönnek a tízezer feletti tippek!