Immáron hivatalos, hogy 2023 januárjától elektronikus úton is lekérdezhetik a rendőrök a vezető jogsijának és az autó vagy motor forgalmi engedélyének érvényességét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy többé nem kaphatsz bírságot azért, mert otthon hagytad valamelyiket, plusz jó hír, hogy a bőrruhában, övtáska nélkül motorozóknak sem kell azon gondolkodnia, melyik apró zsebbe gyűrjék bele a papírokat.

2023-tol-nem-kotelezo-magadnak-tartani-a-forgalmit-jogsit
Immáron hat éve nem muszáj magunknál tartanunk a biztosítási kötvényt, és pár hónap múlva már a jogsira, forgalmira sem lesz szükség motorozás közben

Noha 2021 tavaszán már működött a rendszer, mely segítségével az egyenruhások lekérdezhették a vezető adatait és okmányainak érvényességét, egyelőre még büntethetnek érte, ha ezek nincsenek nálad. Ennek oka, hogy a rendőrök egyelőre nem vonhatják be elektronikusan a vezetői engedélyt vagy a forgalmit, ha közlekedési bűncselekmény történik, illetve a helyszínen nem tudják bejegyezni ennek tényét az elektronikus nyilvántartásba, ezért kell várnunk 2023-ig a módosítás bevezetésére.