A közösségi média virtuális világán túllépve az elmúlt években több sikeres találkozót tető alá hoztak a „A 80-as, 90-es évek sportmotorjai” csoport tagjai.

90-es-evek-sportmotorjainak-talalkozoja-2024

A korábbi eseményeknek rendre Zsámbék adott otthont, ám idén a szervezők még nagyobb és színesebb rendezvényt álmodtak meg, ezért a tököli reptéren, és gyorsulási versennyel együtt rendezték meg első 2024-es összejövetelüket.

90-es-evek-sportmotorjainak-talalkozoja-2024
Generációk találkozása

Már délelőtt tíz óra után komoly tömeg volt a betoncsíkon, katonás rendben, külön-külön csoportban sorakoztak a Hondák, a Kawasakik, a Suzuki és a Yamahák. Ráadásul a gyönyörű ZXR-ek között szerényen megbújt egy parádés állapotú KR-1S is, ami nem mindennapi látvány az utakon.

90-es-evek-sportmotorjainak-talalkozoja-2024

Miként a szervezők ígérték, valóban egymáshoz közel, gyalogosan egy-két perc távolságban voltak a kiállított gépek és a gyorsulásra felsorakozók, sőt a büfé is, így a hatalmas reptér dacára garantáltan nem maradt le senki semmiről.

90-es-evek-sportmotorjainak-talalkozoja-2024

Az égiek is kegyesek voltak a motorosokhoz, ragyogó napsütés és kellemesen meleg idő fogadta a vendégeket, s aki már kinézelődte magát a gyönyörű vasak között, benevezhetett sétarepülésre, illetve a reptér másik felén megnézhette a drifterek csatáját.

90-es-evek-sportmotorjainak-talalkozoja-2024

Remek ötlet volt szakítani a zsámbéki hagyománnyal, színes – és a szó jó értelmében – zajos motoros forgatag várta az egybegyűlteket Tökölön. Az érdeklődést és a profi szervezést látva szinte borítékolható, hogy még sok ilyen motoros nap lesz még hazánkban – ha tehetitek, ne hagyjátok ki, mert ritkán látni ennyi gyönyörű és villámgyors motort egy helyen.

A Suzuki-sor

Mi több, a Facebook-csoportban máris elhangzott az ígéret, hogy a nyári szünet után, idén ősszel újra összesereglenek a 80-as és 90-es évek legszebb sportmotorjai és tulajdonosaik.