· 2019. november 25. 7

Hamarosan indul a 2020-as Dakar

Új földrész, új útvonal

Afrika és Dél-Amerika után ezúttal az Arab-félszigeten csapnak össze a világ legjobb terepralisai. Íme, a szaúdi útvonal és a 2020-as verseny fontosabb tudnivalói!
Tíz éve költözött át a verseny a fekete kontinensről Dél-Amerikába, ám nem mondhatnánk, hogy osztatlan sikert aratott az új helyszín.
Az idei Dakar befutója
Lehetetlen időjárás és terep nehezítette a pilóták dolgát, megannyi törölt szakasz és több kiesett élmenő árulkodott arról, hogy nem volt tökéletes a szervezés. Végül olyannyira hátat fordítottak a vendéglátó országok a viadalnak, hogy idén - a versenysorozat történetében először - egy államon belül, Peruban kellett lezavarni az összecsapást.
{{articleGallery[23996].caption}}
Ezt már a szervezők sem nézhették tétlenül, és ezért új helyszínt kerestek, mely a motorsportban egyre aktívabb Szaúd-Arábia lett. Az arab államban éppen most rendezik a Formula E futamot, s nemsokára a dakaros pilóták sorakoznak a január ötödikén induló viadal startjánál, hogy megmérkőzzenek a 12 napon át tartó, kis híján nyolcezer kilométeres távon.
{{articleGallery[23995].caption}}
Még el sem rajtolt a futam, máris úgy tűnik, hogy érdemes volt váltani, ugyanis az Európához igencsak közeli, repülővel pár óra alatt elérhető helyszín csak úgy vonzotta a versenyzőket. Az ideinél lényegesen több, 351 jármű szerepel a nevezési listán, melyből 170 ATV és motorkerékpár, 134 autó és UTV, valamint 47 kamion.