· 2020. november 17. 12

A rendőröket hibáztatja a motortolvaj anyja

Fordítva a lovon?!

Mintha csak egy Monty Python-jelenet lenne: a brit rendőrök elkapják a motortolvajt, mire megjelenik a szegény sorsú bűnöző édesanyja, aki nekiesik a zsaruknak.
Köztudott, hogy azért harapózott el a motorlopás és a motoros bűnözés Nagy-Britanniában, mert egy korábbi, balul elsült ütközés után nemes egyszerűséggel megtiltották az egyenruhásoknak, hogy üldözzék a motorral menekülő bűnözőket. Az eredményt mind ismerjük: soha nem látott magasságokba szökött a motorlopások száma, csak Londonban évi 15-20 ezer (!) gépet nyúltak le. Hogy megfékezzék a bűnözési hullámot, tavaly újra zöld utat kaptak a zsaruk, sőt immáron „taktikai kontakttal” is megállíthatják a rosszfiúkat. Ez utóbbi annyit tesz: simán elüthetik...

Nekiestek a lopott motort megtaláló zsaruknak

A manchesteri egyenruhások figyeltek fel a lopott robogóra, melyet Dentonból nyúltak le, s amint beazonosították, rögtön a nyomába eredtek. A tolvaj megpróbált lelépni, de elcsúszott a motorral, így a rendőrök a gép mellett maradtak, nehogy a tolvaj – vagy társai – újra elhappolják a magára hagyott robogót.
{{articleGallery[27845].caption}}
Legnagyobb meglepetésükre pár perc múlva megjelent a robogót vezető srác édesanyja, aki szó szerint nekiesett a zsaruknak. Arra számítottak, hogy magyarázkodik, esetleg bocsánatot, kér, de nem így történt. Lehordta őket, amiért meghiúsították a lopást, és felelősségre vonta őket, hogy miért éppen ott járőröztek. A rendőrség megosztotta közösségi oldalán a történetet, kiemelve, hogy az anyuka szerint „nem esett volna el az ő angyalkája, ha az egyenruhások máshol jártak volna aznap este, és nem pont az ő környékükön.”
Szegény Michael Palin, Terry Jones és a többi Monty Python-tag: ők anno napokig ültek az üres papír felett, hogy igazán abszurd történeteket találjanak ki, pedig elég lett volna egy időgép, hogy elutazzanak 2020-ba, és simán lejegyzeteljék a friss londoni híreket...