A gyorsulási próbán a Rocket 3 R álló helyzetből 60 mérföld/órás, azaz nagyjából 96,5 km/órás tempóra sprintelt.

A Rocket 3R a leggyorsabb szériagyártású Triumph

A gép produkciója előtt megemelhetjük a kalapunkat, tekintettel arra, hogy mindössze 2,73 másodperc (!) alatt érte el a kitűzött sebességet, ezzel lepipálta a márka többi nagyágyúját, és nincs kétségünk afelől, hogy más gyártókkal összevetve is ott van a leggyorsabbak között. A képet árnyalja, hogy a többi márka rendre 0-100 km/h gyorsulást mér, ami egyrészt nagyobb sebesség, illetve a tengerentúli gyorsulási próba rajtja is másként zajlik, vagyis aligha összevethető direktben a 2,73-as idő a többi gép 0-100 értékével.

a-rocket-3-r-a-leggyorsabb-szeriagyartasu-triumph-24737
Csak a tükröket és a hátsó rendszámtáblát szerelték le a rekorderről, s Avon Cobra Chrome gumik segítették a tesztpilótát a gép úton tartásában

Ezzel egyébként túlszárnyalta - vagy ha úgy tetszik, alulmúlta a gyári értéket, - merthogy a katalógusadat 2,79 másodperc. Nézzétek meg a teszten készült videót, ahol a Triumph megmérkőzik a brit sportkocsival:

Persze számíthattunk rá, hogy a Rocket lelépi a McLarent is, hisz egyedülálló paraméterekkel dicsekedhet - vázában 2458 köbcentis erőforrás hörög, ami a jelenlegi legnagyobb, szériagyártásban készülő motor, miközben 221 Nm nyomatékot és 167 lóerőt szabadít a hátsó kerékre. Így még az sem igazán számít, hogy az angolok óriása nem éppen pehelysúlyú, ugyanis fogyókúra ide vagy oda, 291 kilót nyom a mérlegen.