· 2017. október 12. 3

Motoros dokumentumfilm a tengerentúlról

A lányok angyalok

Gyönyörű alkotás olyan nagy nevek közreműködésével, mint például az On any sunday-ben is szerepet vállaló Malcolm Smith motorversenyző. Fókuszban a lányok, hölgyek, akik a pályán töltik minden szabad percüket.
Több mint tíz éve gyűjtik a felvételeket, interjúkat a krosszozókról szóló, egész estés dokumentumfilmhez, mely most - részben közösségi támogatással - végre a mozikba kerülhet. A rendező nem elsősorban a futamokra koncentrált, sokkal inkább arra a megfeszített munkára, ami a háttérben zajlik, s amiről a laikusok többsége mit sem sejt.
A történet középpontjában Charlotte Kainz áll, aki mindössze húszévesen, első teljes szezonjának zárófutamán szenvedett súlyos balesetet, melynek következtében a kórházban életét veszítette. - Emberfeletti teljesítmény áll az ifjú hölgyek sikerei mögött, és Charlotte története, illetve kitartása tényleg megérdemli, hogy így tisztelegjünk előtte, valamint családja, barátai, támogatói előtt - nyilatkozta a rendező, Wendy Schneider, aki hozzátette: amennyiben sikerül további mecénásokat találni, hamarosan az egész világ láthatja a filmet, s ezzel talán a kívülállók is közelebb kerülhetnek a motorozás világához.