Sokan ódzkodnak a beépített protektoros, kevlárbetétes és/vagy többrétegű farmerektől, mert kényelmetlennek tartják őket. Az RMC Motornál megvásárolható, Armalith alapanyagból varrt nadrágnál aligha merülhet fel ilyen probléma.

Mindent kibír ez a farmer?!

A B-Star termékfejlesztői sok időt töltöttek el azzal, hogy megalkossák a kompromisszumok nélkül hordható nadrágot. Azt már a tervezés elején elhatározták, hogy – korábbi tapasztalataikból kiindulva – nem nyúlnak a kevlárbetéthez és a többrétegű szövet alkalmazását is elvetették. A megoldást a Spanyolországból származó, Armalith nevű szuperanyagban látták meg, ami rendkívül nagy molekulatömegű polietilén (UHMWPE) felhasználásával készül. Talán kevesen tudják, hogy ezzel erősítik meg a kevlárbetéteket is, ráadásul olyan rugalmasan alakítható, környezetbarát és UV-álló vegyületről van szó, ami viszonylag könnyen társítható különböző vászonfélékkel.

armalith-alapanyagu-farmer-a-b-startol
A technológiai újításnak köszönhetően a speciális farmer szakítószilárdsága kétszer akkora, mint a bőrből készült modelleké. Ne feledjétek, most az RMC Motornál 20 százalékos kedvezménnyel vehetitek meg a B-Star Armalith farmereket 

Az Armalith úgy néz ki, mint a klasszikus farmeranyag, azonban 57 százaléka pamut, 10 százaléka nyúlékony Lycra, fennmaradó 33 százaléka pedig az említett polietilén. Ebből varrják a B-Star teljes felületén kopás- és hőálló ruhadarabját, míg a nadrág protektortartó zsebeibe az egyszerű, CE-védőbetétektől kezdve a legfejlettebb Sas-Tec típusokig bármit betehet a motoros, és az ütésektől, zúzódásoktól is megkímélheti kényes testrészeit.

Érdemes megnézni ezt a videót, melyben egy kaszkadőr segítségével szemléltetik, milyen hatékonyan védi az speciális farmer az aszfalton csúszó motorost.