Múlt hétvégén rendezték az ASG300 sorozat első fordulóját, melyről annyit érdemes tudni, hogy háromszáz kört, azaz háromszáz kilométert tesznek meg a versenyzők, mégpedig két-háromfős csapatokban. Széria és Verseny kategóriákban nevezhettek a pilóták ötvenes robogóikkal, majd a gépátvételt követően vasárnap reggel kezdetét vette a futam:

Miként a versenysorozat honlapjáról kiderül, 2021-ben három alkalommal zúznak majd a robogósok 300 körön keresztül a Rabócsiring sokat látott aszfaltján, ahol „tíz kör is fárasztó, nemhogy háromszáz...” – írják a szervezők. 

ASG300 robogóverseny a Rabócsiringen

Az első fordulót a Scooter Maffia csapata, vagyis Aszalós Ádám és Zoltán nyerte magabiztosan, két kör előnnyel, másodikként a Kanyarvadász Racing Team zárt (Dobos Károly, Lukácsi Tibor és Zsárecz Zoltán), mögöttük pedig a GasHole Racers tagjai (Erdős Károly, Iván Tamás és Mocsári Dániel) lettek harmadikak 293 körrel.

asg-300-robogoverseny-mariapocson
Megható pillanat: „Aki nélkül ez mit sem érne: édesapánk, Aszalós Péter” – írták a verseny után bejegyzésükben az Aszalós testvérek a csapat Facebook-oldalán

Ha kedvet kaptál a versenyhez, írd fel a naptárba: július 10., Máriapócs, és látogass el az ASG300 második fordulójára, melyet szintén a Rabócsiringen rendeznek.