· 2019. augusztus 7. 26

Több mint 70 kilométeren újul meg a zsúfolt sztráda

Aszfaltozás indul az M1-esen

Tavaly is komoly forgalomkorlátozással járó aszfaltozás zajlott a leromlott állapotú M1-es Fejér és Pest megyei szakaszain, ám a mostani felújítás lényegesen nagyobb munka lesz.
Minden korábbinál jelentősebb felújítást hajt végre a Magyar Közút Nzrt. az M1-es sztrádán. A terelések kiépítése a napokban indult, már a dugók is állandósultak.

Több mint 70 kilométeren újul meg a zsúfolt sztráda

Nem nagyon lehetett halogatni a teljes burkolatcserét, hiszen a kopóréteg állapota több helyen is kritikus, dacára annak, hogy az elmúlt esztendőben is sok időt és energiát fordítottak a renoválásra. Most összesen 71 kilométer hosszan újítják fel sztráda mindkét pályáját, a munka összköltsége meghaladja a bruttó 22 milliárd forintot.
A kopóréteg cseréjét a megszokott módon, sávelhúzásos terelés mellett végzik. Ha nem lesz csúszás, a felújítás novemberben fejeződhet be.
{{articleGallery[22789].caption}}
Egyébként már júliusban elindultak az előkészítő munkák, amihez közel háromezer tonna aszfaltot használtak fel. Ugyanakkor most jön csak a neheze, mivel a következő időszakban több mint 280 ezer tonna aszfaltot terítenek el a munkagépek. A tereléseket először az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 19-es és 31-es kilométerszelvények, azaz Biatorbágy és Herceghalom között alakítják ki, augusztus harmadik hetében pedig a Bicske és Tatabánya közötti rész kerül sorra. Ha arra jártok, és szeretnétek tudni, hogy éppen hol van elterelés, javasoljuk, keressétek fel az Útinform honlapját!