A világhálónak köszönhetően nem csupán a rossz dolgok – szörnyű balesetek, erőszakos sofőrök stb. – terjednek villámgyorsan, hanem szerencsére a lélekemelő kisfilmek is, és megnyugtató látni, hogy sokan vannak még a világon, akik önzetlenül törődnek másokkal. Az alábbiakban ezen hétköznapi hősök közül szemezgettünk, és mivel humor nélkül nincs élet, összeválogattunk pár sírva nevetős kisfilmet is a kétbalkezes próbálkozók klasszikus „esős-kelős” jeleneteiből.

A motorosok jó emberek

Egy úr várakozik tanácstalanul kerekesszékével a hatsávos út szélén, a túloldalra szeretne átjutni. Jól láthatóan egy elég forgalmas szakaszról van szó, ahol egymást érik az autók, és bár némelyik csak centikre halad el tőle, még csak nem is lassít senki… Mígnem érkezik a segítség egy sportmotor képében.
A RoyalJordanian néven posztoló biker neve ismerősen csenghet, ő az, aki halknak nem mondható Husqvarna Nudája hangjával a zebránál riogatta a járókelőket – mentségére legyen mondva, legtöbbször a tilosban kószálókat figyelmeztette ezzel, és mi tagadás, tényleg vicces volt. Emellett a fiatalember többször bebizonyította, nem csak a „trollkodáshoz” ért, hanem nagyon is segítőkész fickó…
Az alábbi videóban egy hajlott korú bácsi várja az út közepén, hogy tudjon jutni, de a száguldó autók között erre szinte esélye sem lenne, ha nem jönne valaki, aki megállítja neki a forgalmat. Ki más, mint egy jólelkű motoros...
A kétkeréken közlekedőket láthatóan az állatok megmentése sem hagyja hidegen, itt épp egy út közepén fekvő, sérült cicát vesz oltalmába az arra járó motoros, de egy teknős és egy kutya sorsáról is gondoskodnak.

Mosolyt csalni egy kisgyermek arcára

Előbbi főhősünk érkezik ismét, aki látta, hogy egy kislány szájtátva nézi őt, így gondolta, örömet szerez neki azzal, hogy engedi a motorra ülni. Az biztos, hogy az alábbi kedves jelent után egészen más szemmel fog nézni a motorosokra mind az apuka, mind a kislány.
Itthon sincs hiány jólelkű motorosokból - itt éppen két gyerkőc ráncigálja a szupermotók szarvát, és láthatóan nagyon tetszik nekik. Lám, így lehet megfertőzni az új generációt...
Kiváló példa a figyelmességre Viffer jócselekedete és videója, melyben nemes egyszerűséggel megköszöni a hölgyeknek, hogy szebbé teszik a gyarló férfiak mindennapjait. Íme a bizonyíték, hogy egy motoros nem csak gázfröccsökkel tudja felhívni magára a figyelmet - pár kedves szó és egy szál virág sokkal hatásosabb:

Vicces klipek és ötletes hirdetések a reklámipar fénykorából

A korosabb feltöltések közé tartozik, de ezerszer nézhető és egyszerűen megunhatatlan, így nem hagyhattuk ki a sorból Reaktor válogatását. Íme, az Ötletek motorkerékpárral történő elinduláshoz első és harmadik része.
Néha úgy tűnhet, hogy a reklámcégek szakemberei már az összes jó poént ellőtték, de mindig jön valaki, aki formabontó ötleteivel valami újat tud mutatni. Ennek ékes bizonyítékaként álljon itt a tréfás Yamaha R1-tesztvezetés, majd a Kawasaki ZX-6R-hez készített, ugyancsak emlékezetesre sikerült kisfilm.

Motoros világutazók, kiknek kalandjait tízezrek követik

Mindössze néhány csomaggal és a sikeres út reményével elindulni egy több tízezer kilométeres kalandra óriási vállalkozás és életre szóló élmény, ami csak keveseknek adatik meg. Szerencsére vannak olyan merész felfedezők, akik megteszik és mindezt közvetítik is a nagyvilágnak, ilyen például Alex Chacon, aki fantasztikus utazásairól számos kisfilmet feltöltött a világhálóra, ezek közül egyik az Alaszkától Argentínáig tartó, 503 napos túráját összefoglaló mozi.
De említhetjük Rosie Gabrielle-t is, aki egyedülálló nőként rója a Közel-Kelet útjait Kawasakija nyergében, s magával ragadó videóblog formájában rendszeresen megörökíti a vele történő eseményeket.
Végül pedig jöjjön egy nagyadag válogatás a lencsevégre kapott jótettek közül, melyben oly' sokan tanúbizonyságot tesznek segítőkészségükről.
Segíteni egy rászoruló embertársunknak vagy bajba jutott kisállatnak, esetleg szimplán valami jót cselekedni nem telik sokba, mégsem eléggé gyakori. Pedig ha mindenki gondolkodás nélkül megtenné, jobb hellyé tehetnénk a földet, és mosolyt csalhatnánk embertársaink arcára. Tudjuk, felgyorsult világban élünk, de néha lassítsunk egy pillanatra, hogy ne csak elrohanjunk az események mellett - minden nap tegyünk valami jót, ahogy a fenti videók kétkeréken közlekedő hősei is!