· Képek: Third Wheel Adventures · 2019. július 10. 5

Az Ironbutt első női győztese

Éljenek a csajok!

Az Ironbutt-rali 35 éves történetében most először nyerte egy hölgy, név szerint Wendy Crockett a 11 napon át zajló, embert próbáló viadalt.
Az 1984-ben indult viadalsorozatot tényleg csak a legkitartóbb motorosok tudják teljesíteni, amit remekül mutat, hogy a győztesek rendre olyanok közül kerülnek ki, akik már vagy féltucat alkalommal indultak a ralin. Wendy Crockett is idén ötödször vágott bele a lehetetlen küldetésbe, hogy alig két hét alatt húszezer kilométert tesz meg és körbemotorozza az Egyesült Államokat.
{{articleGallery[22520].caption}}
Aki valaha megtett már egy nap alatt 1500-1600 kilométert, az pontosan tudja, hogy az utolsó két-háromszáz már igazi kínszenvedés, főként, ha az útminőség vagy az időjárás is ellenünk dolgozik. Nos, Wendy sikeresen vette ezt az akadályt, mégpedig egymás után 11 alkalommal (!), ugyanis az Ironbutt-ralin 11 nap alatt 11 000 mérföldet tesznek meg a motorosok.

Egy kis kerülő a plusz pontokért

A helyzetet nehezíti, hogy számos ellenőrzőpont közül választhatnak az indulók, és persze több pontot érnek a nehezebben megközelíthetőek, vagyis nemcsak gyorsan és pontosan kell motorozni, hanem taktikázni is, hogy belefér-e egy kis kerülő vagy földutas motorozás a plusz pontokért.
Wendy végül az eredeti 11 ezer helyett 12 998,9 mérföldet (21 188 km) tett meg motorjával, amiben egyébként már több mint 330 000 kilométer van. Mivel a hölgy maga is szerelő a Sturgis Motorsports-nál, saját maga szervizeli az anno újonnan vásárolt gépet, mely elmondása szerint még legalább ennyit elfut majd, hála a lelkiismeretes gondoskodásnak.