· 2018. június 29. 7

Sajátos navigáció a Beeline-tól

Sok hűhó semmiért?

Tulajdonképpen semmi újat nem nyújt, önállóan működni sem képes, de többe kerül, mint egy hagyományos készülék. Más kérdés, hogy a chopperek és retró gépek tulajdonosai már most rajonganak érte.
A Beeline névre keresztelt startup cég egy bringásoknak és motorosoknak fejlesztett navigációs készülékkel „házal” napjainkban, hogy összekalapozza a gyártáshoz szükséges ötvenezer fontot, vagyis 14 millió forintot. Mi tagadás, igencsak népszerűek, ugyanis néhány nappal az indulás után már közel a duplájánál, 27 millió forintnál tartanak. De mire is kérnek pénzt pontosan?
Ötletes és jól fest, de kissé borsos árú a Beeline újdonsága
Termékük egy kisméretű, elegáns, egyszerű felépítésű navigációs készülék, mely kerékpáron vagy klasszikus motoron is elhelyezhető úgy, hogy ne rondítson bele az összképbe. Az eszköznek nincs szüksége áramellátásra, ugyanis 30 órán át üzemel saját akkumulátoráról, s iránynyilakkal jelzi, hogy mikor és merre kell fordulnia a motorosnak. Okos ötlet, de sajnos a Beeline terméke nem éppen olcsó: átszámítva közel hatvanezer forintot kóstál. Csak az angol Ebay-en vagy nyolcvan olyan navigációs készüléket kínálnak jelenleg, mely kifejezetten motorosoknak készült, nem függ térerőtől és mobiltelefontól, és olcsóbb hatvanezer forintnál. Akárhogy is, az ötlet elmés, és a retró gépek - no meg az akkumulátor nélküli bringák - tulajdonosai bizonyára értékelik majd, hogy rájuk is gondoltak a Belline-nál.