· Képek: AMN · 2017. március 13. 17

Különleges rekord a Speed Weeken

Vakon kétszázötven felett

A látását teljesen elveszített Ben Felten nem mindennapi bravúrt mutatott be az Ausztráliában megrendezett gyorsulási versenyen.
Ben Felten hét éves korában pattant először nyeregbe, és minden álma az volt, hogy profi motorversenyző legyen. Sajnos az élet közbeszólt, 16 éves korában degeneratív károsodást állapítottak meg nála, ennek következtében 27 éves korára teljesen elveszítette látását. A szomorú történet ellenére a férfi továbbra is szívesen űzött egyéb, könnyű sportokat, de hiányoztak neki a kétkerekűek, ezért úgy döntött, igazán különleges módon valósítja meg gyerekkori álmát. Tavaly óta készült rá, hogy a 2017-es Speed Weeken megdönthesse a bekötött szemmel motorozás Guinness Rekordját.
{{articleGallery[12728].caption}}
A merész motorost honfitársa, a korábbi GP-pilóta, Kevin Magee segítette navigátorként, mégpedig olyan módon, hogy egy másik motorral haladt mögötte, és rádión irányította őt. A csúcsdöntés sikerült, Felten nem kevesebb, mint 251,46 kilométer/órás sebességgel száguldott, kiérdemelve ezzel az új rekorder címét. Csúcsdöntése szép példája a tenni akarásnak és a kitartásnak - gratulálunk!