Angliából, azon belül is Brooklandsből indul a verseny, majd Franciaországon, Spanyolországon, Marokkón, Nyugat-Szaharán, Mauritánián át motoroznak a résztvevők, hogy három hét alatt eljussanak Szenegálba. A teljesítendő táv több mint négyezer mérföld, azaz közel hétezer kilométer.

Dakar Enduro Rally: irány Szenegál!

Mintha csak valódi terepralin lennének, ezúttal is murván és homokon teszik meg az út jelentős részét, és a navigálás is itiner, pontosabban úgynevezett „roadbook” utasításai alapján történik.

bespoke-london-dakar
A nevezési díj borsos, de tartalmazza a több heti szállást is

Az egyetlen kikötés, hogy klasszikus ralimotorral vagy nagyenduróval nevezzenek a pilóták, s azon belül is főként az egykori Dakar-motorok gazdáit szeretnék a látni a rajtnál. – Elsősorban Africa Twinek, GS-ek, Ténérék, Elefantok és XT-k, XTZ-k – sorolták a szervezők az ismert típusneveket.

bespoke-london-dakar
Elsősorban a koros nagyendurókat várják a versenyre

A jelenlegi tervek szerint 2022 márciusában indulnak el a kalandorok, hogy bejárják Európa és Afrika vadregényes útjait, majd három hét motorozás után eljussanak Dakarba. A részvételi díj 5850 font, vagyis átszámítva közel 2,5 millió forint. Ha neveznél vagy csak érdekel a futam, a szervezők honlapján találsz további részleteket a Dakar Enduro Rallyról.