Felettébb újszerű megoldással rukkolt elő a Bikers Guardian névre keresztelt csapat. A motorosokra összpontosító startupcégnél kifejlesztettek egy olyan „parkolóautomatát”, mely több szempontból is rendhagyó a jelenlegi szerkezetekkel szemben.

Jövőbemutató motoros parkoló a Bikers Guardiantól 

Először is egy pillanat alatt rögzíti a motort, ami így gyakorlatilag lophatatlanná válik, és mivel körülöleli a kereket, a zár levágása sem lehetséges. Persze a szkeptikusok mondhatják, hogy minden biztonsági rendszer kijátszható, ám itt többszörös védelemről gondoskodtak a tervezők:

még a tulajdonos arcképét is rögzíti  kamera, így akkor sem viheti el más, ha például a saját kulcsával indítaná el a lezárt motort.

bikers-guardian-motoros-parkolo
A szerkezet rögzíti az első kereket és csak videós azonosítás után engedi ismét útjára a motort

Az már tényleg csak ráadás, hogy az elektromos kerékpárok és motorok tölthetőek parkolás közben. Így aztán elsősorban bevásárlóközpontok közelében lehet igazán hasznos a motoros parkoló, hiszen amíg néhány üzletet végigjár a tulajdonos, motorja újra magába szívja az ampereket, és megtöltve várja gazdáját. Ötletes megoldás, de persze még számos kérdés nyitott: mi a teendő, ha nem a tulajdonos akarja hazavinni a motort – mert például kölcsönadta valakinek – és persze milyen gyors lesz a töltés? Akárhogy is, az elképzelés nem rossz, és nagyban segítheti az elektromos motorok elterjedését a városokban.