· 2015. április 7. 11

Bitter nyerte az Ír Superbike Cupot

Egyből az élre

A magyar motoros sikeresen mutatkozott be új csapatával, hiszen már az első hétvégén dobogóra állhatott. Versenyek egész sora következik számára, beleértve a Man TT-t is.
- A hosszú, téli fizikális felkészülés és rengeteg szervezés meghozta számomra a legfontosabb sikert. Sikerült megfelelő támogatókat és egy jó kis csapatot találnom az idei szezonomhoz - kezdte beszámolóját Bitti az idei szezon első versenye után.
- Húsvét hétfőn az Ír Superbike bajnokságban megnyertem a Superbike Cupot, továbbá egy 11. és egy 12. helyet szereztem Kirkistownban a Superbike Pro mezőnyében, ahol jelen volt az utcai versenyzők színe-java is. Idén egy 2014-es BMW S 1000 RR-rel veszek részt a versenyeken, mégpedig a T&R Motorsport színeiben. Együttműködésünk keretében ott leszek a Cookstown 100-on, a Northwest 200-on, a Man szigeti TT-n, továbbá az Ulster és a Macau GP-n. Minden a legnagyobb rendben - ezt bátran állíthatom az egyhetes tesztelés után. Jó emberek és támogatók állnak mögöttem, így az eredmény már csak rajtam múlik. Minden idők legnehezebb TT-je vár rám, ahol még a limit megfutása sem lesz egyszerű, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog - összegezte 2015-ös terveit Bitti.
{{articleGallery[4706].caption}}

Sok munka vár még ránk

- Egyetlen dologban vagyunk idén lemaradva, tudniillik a versenymotor fényezése és felmatricázása nem készült el időben, miként az ingem, a sisakom és a bőrruhám sem. Hétről-hétre újabb támogatót szerez a mentorom, Gáspár Endre, emiatt csúszunk kicsit, de Cookstownra már mindenkit megfelelően fel tudunk tüntetni - folytatta beszámolóját.
- Jómagam sokat változtam a tavalyi Macau GP óta. Ami a legfontosabb, hogy pozitív hozzáállással közelítek minden feladathoz, eseményhez, s a másik érdekesség, hogy immáron kerülöm a felhajtást, a pompát - jobban szeretem csendben tenni a dolgom. Kis csapatban, szerényen, barátságosan, de keményen menni a versenyeken, ez a célom, hiszen az eredmények önmagukért beszélnek. Ezen felül segítem Laczkó Máté gyorsulását, illetve más fiatalokat is támogatok, s ez nagyon nagy öröm számomra - mindig nagyon boldog vagyok, hogy a privát életemben is a szeretett sportommal, sportjaimmal foglalkozhatok.
{{articleGallery[4705].caption}}
Köszönöm a szurkolóimnak, barátaimnak, csapatomnak és a szponzoraimnak, hogy újra itt lehetek! Hálás vagyok a támogatásért a következő cégeknek: Eyecam.hu, Iberol, Repsol, Konasoft, Shox, Motomax, Superzone, Paddock hotel és étterem, Pannonia-ring, MikeAirbrush, Star Fitness, Polidom és Danger Bike. Végezetül sok sikert kívánok minden magyar versenyzőnek, aki a nemzetközi megmérettetésen képviseli hazánkat, és természetesen azoknak a srácoknak is, akik a magyar bajnokságban indulnak vagy klubversenyeken teszik próbára magukat. Szerencsés szezont mindenkinek!